Menu & Search

Eventing: Brave red me

'Brave Red' is niet enkel de naam van de MAC lipstick waar ik gisterenavond verliefd op werd , het was ook de perfecte naam voor yours truly. Kan je niet volgen ? Laat me je een verhaaltje vertellen ...


Ooit was er eens , in een stad genaamd Antwerpen , een bleekscheet van een meisje genaamd Lisha. Op een dag waren Lisha en haar zusje Nini uitgenodigd op een MAC event. Ze huppelden daar vrolijk naartoe – maar eens aangekomen , bleken ze een beetje te vroeg. Daarom gingen ze gezellig een wandelingetje maken op de kerstmarkt. Een Brusselse wafel en 20 minuten in -5°C later deden ze dan toch hun intrede in de kleine MAC winkel. Ze werden vriendelijk onthaald met een glas cava – Lisha : “Oehhh , champagne! Ja, doe mij maar een glas!”  – en liepen de winkel rond met sterretjes in hun ogen van al die mooie make-upjes.

Dan hopte een makeup artist op het mini podium en vertelde de genodigden hoe ze de perfecte rode lippen moesten creëren. Helemaal vooraan vlak onder een spot en met haar rug tegen een verlicht reclamebord stond Lisha onwennig te wezen. Het was haar eerste keer op een event en ze vond zichzelf akelig centraal in de ruimte staan. En toen plots … werd ze rood.

Had mijn meest comfy – lees : versleten, afgewassen – jeans aan en een gewone zwarte trui. Ook had ik maar een klein beetje makeup op omdat ik had gelezen dat we de producten mochten uittesten, dusja. Maar wat was dat DOM! Ik had het al moeten zien aankomen, eigenlijk. De laatste (en trouwens enige) keer dat ik in dit MAC filiaal was , stond een vriendinnetje bijna orgastisch in m’n oor te roepen: “MAC is gewéldig! Omg, zo VET! Zo fucking gewéldig dat ze nu in België zitten en dan nog wel hier! Dit is légendarisch!” en meer van dat leuks. Toen ik eergisterenavond aan mijn schoonheidsspecialiste vertelde dat ik naar een MAC event ging , reageerde zij even (over)enthousiast. Plus, er werd een modecollectie voorgesteld. WAAR zat ik met mijn hoofd toen ik dacht “Ok, ik trek m’n meest versleten jeans aan!” en “The hell met foundation, ik ga lekker semi-nude! Na ongeveer een half uur had ik mijn blik kunnen losrukken van de prachtige make-up spulletjes en had ik een oogje kunnen werpen op de andere aanwezigen. Toen sloeg de paniek toe – waarom was ik hier ook alweer ?

Ondertussen was Nini druk over-en-weer aan het sms’en met haar vriendje en vroeg mij om zusterlijk advies. En ik maar cava drinken – want dat doe je als je jezelf geen houding kan geven op een receptie : cava drinken. Nipje per nipje verdween de heerlijke inhoud van mijn glas en nipje per nipje werd ik roder en roder. Uiteindelijk werd mijn gezicht een charmante tint van aubergine. De perfecte kleur om jezelf voor de eerste keer publiekelijk onder de mensen te begeven , vind je ook niet ?

perfecte kleur om jezelf voor de eerste keer publiekelijk onder de mensen te begeven

Niet dus. Damn, zo gênant. Want wie stonden daar aan de andere kant van de winkel mooi en elegant te wezen ? Evi en Sofie. Druk babbelend met God-weet-wie-allemaal – ik vond het nogal grof om ze te onderbreken. Ik hoopte dat ik ondertussen terug mijn normale sneeuwwitte (jaha , maar klinkt nog steeds beter dan ‘melkwitte’) kleurtje zou aannemen maar niets bleek minder waar. Nog even overwoog ik gewoon niets te zeggen maar besloot dat dit te boertig zou zijn. Dus ik verzamelde al mijn moed en liet voor de eerste keer in mijn geschiedenis als beauty blogster aan iemand zien wie ‘Lisha’ nu écht was. Tot op heden mijn dapperste daad – mijn meest kleurrijke , ook.

De rest van de avond was heel fijn. De supervriendelijke MA’s hebben mijn rode wangen netjes gecamoufleerd met foundation en stiftten mijn lippen rood (Brave Red , dus). Nini kreeg roze lippen (Full Fuchsia) – haar eerste lipstick en meteen een in yo’face kleur. Chapeau voor m’n zusje <3

Ben stiekem wel een beetje MAC fan aan het worden – en God weet dat dit me geld gaat kosten ! Maar de volgende keer dat ik naar een (MAC) event ga kies ik een betere outfit en maak ik me helemaal op. Oh … en blijf ik van de cava ! :bloos:

Later nog meer info over het event + foto’s van onze aankoopjes.

Wat was jouw meest gênante beauty-moment ? Ben je toen dapper gebleven of toch maar gevlucht ?

22 Comments

 1. 13 jaar ago

  Lisha, ik hou van je schrijfstijl. Ik eis een boek van je.
  Ik zie het gewoon voor me (oke, ik heb het ook al meegemaakt. Iemand eens naar een modeshow gegaan in afgetrapte allstars en jeans. Yes, me!) en je hebt die brave red helemaal verdiend!

  • 13 jaar ago

   Ow, haha. Wat een compliment <3

   Ben blij dat ik iet de enige ben met domme outfitkeuzes, dan ;)

 2. 13 jaar ago

  Hey Lisha,

  Het is me helemaal niet opgevallen hoor :) Ik vind dat je er erg leuk uitzag!
  Het was ook super om je eens te ontmoeten… En goed dat je iets bent komen zeggen! Nu kan ik ook een gezicht op jou plakken :)
  xxx

  • 13 jaar ago

   Jullie zijn de enigen – voel u speciaal ;)

   Het was heel leuk om jullie eens ‘in het echt’ te zien. Ik wilde die kans niet voorbij laten gaan door een stom excuus als een rood hoofd. Maar volgende keer hopelijk toch in iets gunstiger omstandigheden XD

 3. 13 jaar ago

  whahahahhahaha oeewwww :yey: go lisha !! Ach meis, zie het zo…lekker bubbels gehad toch? :/ trouwens harstikke leuk geschreven.

  • 13 jaar ago

   Haha – ja , en dat heb ik geweten ;D

 4. 13 jaar ago

  Wat leuk geschreven :D

 5. Lisha
  13 jaar ago

  @ Allemaal : Wat een leuke , lieve reacties allemaal. Jullie weten iemand wel te motiveren <3 Blij dat jullie het leuk vonden om te lezen - ik vond het heel leuk om te schrijven ;)

 6. 13 jaar ago

  Inderdaad leuk om te lezen! XD

 7. 13 jaar ago

  Ohh wat leuk geschreven! Ik zie het helemaal voor me, haha XD

 8. 13 jaar ago

  Hey meid!

  Het was gezellig om je eens te zien, en ik vond je sympathiek overkomen,! Trouwens van die jeans heb ik niets gemerkt hoor :)
  Zelf zag ik er ook niet op mijn allerbest uit, was al van 10u op de baan, en dan nog eens van wijnegem, naar hoboken en dan het stad, tja dan krijg je dus dat!

  • 13 jaar ago

   Allez dan , da’s goed ;)
   Whah – drukke dag !

 9. 13 jaar ago

  Hahaha echt leuk geschreven. Ik ben echt nieuwsgierig naar de foto’s nu ;) <3

 10. Jessica
  13 jaar ago

  Leuk geschreven. :luv:

 11. 13 jaar ago

  Ok dat is inderdaad vrij genant. Dat is ook een van de redenen dat ik me afzijdig hou als er gesproken wordt over samenkomsten. Ik weet van mezelf da tik me ongemakkelijk ga voelen en als een asociale nerd ga overkomen :p . Heel leuk geschreven! Ik vind dat je een brave red lippenstift hebt verdient :)

  • Lisha
   13 jaar ago

   DANKU! Ja , dat vind ik ook – morgen daarheen ! Zin om mee te gaan ? Haha XD

 12. Margot
  13 jaar ago

  Dat van die zwarte broek en versleten jeans zou ik ook doen…. :bloos: en dat blozen en cava drinkene al helemaal! DX
  Good writing style, missus!

  • Lisha
   13 jaar ago

   Haha – ja hé? Waar ben ik toch mee bezig , stomme studies … had gewoon schrijfster moeten worden B)
   De volgende keer dat ik in een versleten jeans te veel cava ga drinken ben je uitgenodigd. Eens zien wie er het stomst bijloopt dan ! (Ik wed om een glas champagne dat …) ;)

 13. Fiorellaflora
  13 jaar ago

  Haha inderdaad echt heel leuk geschreven.

 14. 13 jaar ago

  Haha leuk geschreven! Goede ervaring voor de volgende keer XD

 15. eva
  13 jaar ago

  :bloos: Zo grappig geschreven

 16. Sabine
  13 jaar ago

  XD