Menu & Search

Bourjois Healthy Mix, summer edit.

De Healthy Mix foundation van Bourjois is al jaar en dag m’n favoriet van bij de drogist. Ik heb er nooit géén flacon van in huis. Net op tijd voor onze zomergezichtjes, komt Bourjois nu met uitbreiding van deze lijn. De nieuwe wake-up make-upjes: een primer, een BB cream, een compact poeder en nieuwe tinten van de concealer. Ik testte die drie eerste voor ’t team (zijnde jullie en ik, ahum, ik ben mogelijk een beetje te hard in WK-modus).

swatches

thoughts

de primer

De Anti-Fatigue Blurring Primer klinkt als een held voor het wegmoffelen van een problematische huidtextuur – ik denk dan aan (katten)krabjes, littekens, fijne lijntjes – maar op mijn huid komt hij alvast met een beetje een handleiding…

Hij zorgt voor een soft focus finish, wat hem a-ok maakt om an sich te gebruiken. Deze primer heeft een romige textuur, iets tussen een crème en een gel. Het product brengt makkelijk aan, glijdt over de huid (je hebt niet veel nodig) en voelt zacht op de huid.

Onder de foundation of de BB presteert hij niet goed op mijn huid: de combinatie wordt stroef en de poriën op mijn neus worden van die kleine witte puntjes. Jammer.

Onder het poeder is hij voor mij dan weer wél goed. Het resultaat is een duidelijk egalere huid, zowel qua teint als qua textuur, zonder er uit te zien alsof ik veel make-up draag. Gewoon mooi & fris. Absoluut te combineren met een goed vochtinbrengend serum wel, anders voel ik alles te hard zitten.

de BB cream

De kleuren van de BB (Light, Medium, Dark, …) komen niet overeen met de kleuren van de foundation (51, 52, 53, …). Qua kleur is Light net iets te licht voor mij maar goed te mengen met Medium, wat nu ideaal is voor mij huid maar ongetwijfeld te donker voor in de winter. De BB mengt ook goed met de foundation. Stel dat je de foundation hebt in jouw winterkleur en de BB een tintje donkerder, kan je dus mengen voor de tussenseizoenen.

De formule van de BB is ook anders dan die van de foundation, met uitzondering van het Healthy Mix (o.a. vitamines C, A en B5) complex natuurlijk. Ik vind de BB cream dikker qua textuur. Hij heeft ook wat meer tijd nodig om te settelen op de huid. Het resultaat oogt echter 100% natuurlijk en effortless op mijn huid. Dikke like!

het compact poeder

Wel, deze is fijnnnn, ik ben impressie. Ik hou er vooral van om deze aan te brengen over een laag moisturizer + de primer. Versmelt zo mooi met m’n huid dat ik helemaal geen poeder lijk te dragen, zowel zonder als met de primer, aangebracht met een grote poederkwast of met het bijgeleverde sponsje. Op dat vlak is dit een absolute aanrader. Echt.

Wat het compact zelf betreft, ben ik een beetje gefrustreerd dat het spiegeltje in de onderste laag zit. Bij het aanbrengen flapper je dus wat af tussen het poeder en het spiegeltje. Gewoon niet handig. Leuk dat het er überhaupt bijgeleverd wordt, maar dit kan beter. Then again, laat dit niet de reden zijn om dit poeder niet te proberen.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

mix it uppp

Mijn zomerhuid heeft geen nood aan full coverage. Ik heb daar ook gewoon geen zin in, nu, want de boel smelt alleen maar weg. Nu ik de hele lijn hier heb liggen, bestaat mijn grondlaag uit het volgende: BB cream op mijn wangen (uitgewerkt naar mijn hals), kin en onder mijn ogen + primer op mijn voorhoofd en neus + poeder all over, D O N E! :) Een fris gezicht dat niet te gemaquilleerd lijkt – als in at all – maar met een egale(re) textuur & teint.

[hygge_icon icon=”tag”]

BOURJOIS HEALTHY MIX LIJN
IS VERKRIJGBAAR BIJ DE DROGIST

P.S.
POWDER BRUSH: BE CREATIVE (VANAF SEPTEMBER BIJ ICI PARIS XL)
SUNNIES: KOMONO ‘LULU’ IN TORTOISE
SLIPPERS: H&M

thee rosé (vitaminé)

De drank die je spot is een iced tea op basis van groene thee, met een beetje hibiscus voor de roze kleur en een zoetere smaak. Zetten, laten afkoelen, over ijs serveren met een stukje (of een paar, lalala…) sinaasappel. The yum! Ik zet gewoonlijk een paar liter iced tea en bewaar hem in lege plastiek waterflessen in de koelkast. Zwarte, groene en witte thee drink ik nog diezelfde dag op, hibiscus (mijn favoriet) binnen de 48u.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Comment

  1. Gloria
    4 jaar ago

    Goh… heb er overlaatst wel naar staan kijken in het Kruidvat maar was toch niet zo overtuigd. En een zomermakeup heeft idd niet zoveel nodig :-)