Menu & Search

Blonde ambition

Ik speel met het idee om mijn haar in een korte bob te knippen en voor platinum te gaan. Bon, da’s niet helemaal accuraat verwoord… het is meer een soort van: ik sta op het punt om naar de kapper te stappen voor een platinumblonde bob. Then again, ik ben niet op mijn meest stabiel dezer dagen. Mijn haar nu is een caramel soort van blond met donkere, asblonde wortels (mijn eigen kleur) en – geeuw! zo standaard – lang. I need a change. Gewoon omdat het kan. Iedereen zegt “Niet doen!” Wellll, ik ben dan het soort van kinderachtige rebel die antwoordt met een pruilende, net-niet stampvoetende “Maar ik wil da!” Een vermoeiende – en vaak kostelijke – reactie die mij in het verleden meermaals in een ruim assortiment van problemen heeft gebracht. Maar hey! ’t Is maar haar, van keer. Ik kan altijd terug naar donkerder, right? En haar groeit wel. En als het écht dramatisch is, heb ik tenminste iets legit om over te janken. (Maar kom, hé mannen, iedereen weet: blondes have more fun.)

I’m playing with the idea of chopping my hair off to a short, platinum blonde bob. Wait, let me rephrase that … I’m actually planning a salon appointment this week. Then again, I’ve been going through a bit of a labile phase. My hair now is this caramel blonde with dark, ash blonde roots (my natural color) and it’s – le yawn – long. Not really a haircut. And I want want one. I need a change, badly. A blonde bob, to be exact. Everybody’s telling me not to do it. Hence my inner child/rebel is yelling back a stubborn “I’m so doing this!”  Although this reaction has very often gotten me into all sorts of trouble in the past, dying my hair blonde isn’t the sort of thing that’ll guide my life into utter chaos and destruction, is it? I can always dye it back to a boring brown and it will grow. (Fast.) If it’s really tragically disgraceful and fug, at least I’ll have something legit to cry about. (But come on, ladies and gentle men, errrbody knows blondes have more fun.)

pictures via my Pinterest
(& so it goes, Vogue, unknown) 

42 Comments

 1. zara
  8 jaar ago

  Ik zeg doen. Ergens heb ik een voorliefde voor een bob, ik vind het juist mooi en sexy staan en mooi aan de achterkant van je nek. juist vrouwelijk!

  Ik ken het iedereen zegt niet doen, zonde.
  Maar wanneer het geknipt is vind iedereen het toch wel mooi, en mooi staan. De eerste dagen neem ik me voor het nooooit meer af te knippen, maar een jaar later ga ik weer overstag en na een paar weken begrijp ik niet waarom ik wederom weer zo lang gewacht heb. I love…i love it!!

  laat ons weten hoe het staat :-)

 2. 8 jaar ago

  niet in 1 keer doen in ieder geval :p maakt je haar in 1 2 3 een strooien bosje

 3. Els Temmerman
  8 jaar ago

  Doen! Als ik je een goede kapperszaak mag aanraden: 1 van Toni Kalin zijn salons. Hij is al een aantal maal Hairdresser of the Year geworden en zijn Bed Head salon in de Steenhouwersvest is echt pro in kleuringen en speciale snits, as I may say myself. En hier spreekt iemand met talrijke, horror-waardige, kapperservaringen. Sinds ik in zijn zaken ga, vnl. op Frankrijklei, nog nooit een slechte coupe gehad!

 4. 9 jaar ago

  Doen!! De lengte van de 2de foto vind ik heel mooi, maar dat is al iets langer dan een bob zeker..

 5. 9 jaar ago

  Doen! Zoals je schrijft, je haar groeit wel weer aan en anders kan je idd weer terug naar donker. Wel bij een pro je haar laten blonderen hoor.

 6. Désanne
  9 jaar ago

  Oh ja, en het jeukt verschrikkelijk, is redelijk pijnlijk ook meeste van de tijd, kleinigheidje waar je toch rekening mee moet houden als je er gevoelig aan bent.

 7. Désanne
  9 jaar ago

  DOEN! Maar zoooo slecht voor je haar, ik kan ervan mee spreken.. Dus zeker bij een kapper gaan die er iets van weet en super goed verzorgen, maar dat zal je wel doen :D

 8. Tess
  9 jaar ago

  Haha ik hou van jouw manier van schrijven, zo grappig! En die bob, gewoon doen! Haar groeit inderdaad terug ;)

 9. 9 jaar ago

  De inspiratiefoto’s zijn erg mooi! Ik zou ervoor gaan!

 10. 9 jaar ago

  I feel you… ik heb nu midden tot lang donkerblond haar, ontkleurd van bruin een paar maanden geleden. Ik zie steeds meiden met een lange bob en licht blond haar and I LOVE IT! Ik wil heel graag lichter haar en weet dat mijn punten dit niet gaan redden (want ontkleuren killed je langste punten wel), dus waarom niet meteen een lange bob knippen… Alleen lijkt mijn vriend dit niet zo’n leuk idee. Ik ga hem nog een dag overhalen, want ik ben dit lange haar ook een beetje zat en wil iets anders! Ik ben benieuwd of jij het aandurft :)

 11. Loes
  9 jaar ago

  Absoluut doen!

  Kheb het zelf ook gedaan. Na 3 keer was mn haar wel kapot.. Het was toen wel heel kort van mij, dus in no time waren de droge punten er terug uitgegroeid/afgeknipt. Dus consider yourself warned!

 12. 9 jaar ago

  ik heb maar één probleem met deze kleur! je kan ze maximum twee keer laten zetten en dan is uw haar gewoon versmushed! ik heb super haar (al zeg ik het zelf) en zelfs mijn haar gaat eraan kapot! maar vind het oh zo prachtig

 13. 9 jaar ago

  DO ITTTTT!

 14. Chiara
  9 jaar ago

  Oeh, tof idee! Ik zie je anders ook wel als ginger, maar platina is ook wel erg leuk :)

 15. 9 jaar ago

  Je hebt al de argumenten aangehaald die ik altijd gebruik als ik iemand wil overtuigen om z’n haar te laten knippen/kleuren, dus ik verwacht foto’s binnenkort ;)
  Naomi, x

 16. Emma
  9 jaar ago

  Ben heeeel benieuwd naar de nieuwe blonde jij!! :) pictures please!

 17. 9 jaar ago

  doen! Super leuk!

 18. Astrid
  9 jaar ago

  Doen! Het gaat je fantastisch staan!

 19. 9 jaar ago

  Ik vind je haar echt super nu, maar toch… benieuwd hoe het eruit zou zien met een blonde bob… DOEN!!! ;)

 20. 9 jaar ago

  Ik vind ook écht dat je ervoor moet gaan! Go go go!

 21. 9 jaar ago

  Ik zou het zeker doen :D x

 22. 9 jaar ago

  Ik wil die kleur ook terug! Alleen is mijn portefeuille daar niet zo happy mee (150€ per kleuring). Ik zeg: DOEN! Maar aan de andere kant, als het op haar komt, heb ik niet veel grenzen…

 23. Wies
  9 jaar ago

  doenn

 24. 9 jaar ago

  Doen! Prachtige kleur, en mooi kapsel ook, een bob op die lengte!

 25. 9 jaar ago

  Je zeker nooit laten tegenhouden als je iets echt wil, er gewoon voor gaan! En inderdaad, kleurspoelingen genoeg om erover te gooien als je het niet mooi vindt ;)

 26. V.
  9 jaar ago

  Do it!!!!

 27. Anneleen
  9 jaar ago

  Go for it! maar test eerst eens uit met een pruik… dan weet je zeker of je de sprong wilt wagen.

 28. 9 jaar ago

  Ik zeg: doen. Volgens mij staat u dat nog wel!

 29. 9 jaar ago

  Ik denk dat het je wel echt awesome zou staan!

 30. 9 jaar ago

  Go for it! Zoals je zelf aanhaalt: het is maar haar hé, how bad can it be?

 31. Lauren
  9 jaar ago

  DOEN!

 32. 9 jaar ago

  go for it missy! maar ik eis wel pictures in return

 33. 9 jaar ago

  Ik denk dat het je wel erg leuk zal staan! Spannend!

 34. Charlotte Bxl
  9 jaar ago

  Doen! Zoals je zegt: er is altijd een weg terug :-)

 35. 9 jaar ago

  Ik zeg DOEN!! Ik denk dat het je prachtig zal staan!

 36. Leuk gescheven en je hebt gelijk! Gewoon doen. Ik heb wel es iets niet gedaan omdat mensen zich ermee bemoeiden en dan blijft het toch kriebelen omdat ik ook net zo koppig ben haha.

  Good luck!

  Liefs,
  Kim

 37. 9 jaar ago

  go for it!

 38. Petra
  9 jaar ago

  Ik heb dat zelf ook gedaan 2 jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen donkerblonde kleur weer, maar regelmatig hoor ik nog dat het blonde mij zo goed stond. Alleen die uitgroei! Dat vond ik zo irritant. Maar soms, als ik foto’s terugzie….het stond echt gaaf! Dus gewoon lekker doen!!

 39. 9 jaar ago

  Oehhh, tof! Ik denk dat het je heel mooi zal staan :)

 40. 9 jaar ago

  Doen!! Zou u echt goed staan!

 41. Veroniek
  9 jaar ago

  Als je dat graag wil, doe dat dan maar… Dan weet je tenminste meteen of het iets voor je is, anders blijf je het je toch maar afvragen. En zoals je zelf al zegt: het is maar haar, het groeit vanzelf weer aan, en een ander kleurtje erover zal ook wel kunnen…

 42. 9 jaar ago

  Absoluut doen!