Bescherm je haarkleur met Redken Color Extend Sun

Bescherm je haarkleur met Redken Color Extend Sun

De huid op je hoofd verbrand makkelijk. Zeker waar mijn haarscheiding zich bevindt durft het ’s zomers als eens erg rood te zien. Daarom gebruik ik graag een beschermende crème of – bij voorkeur, want in de vakantie ben ik een gepermiteerde lazy ass – een spray om mijn haar én huid te beschermen tegen de zon. Want wat doet verbrande huid ook alweer naast effin’ veel pijn doen? Juist ja: vervellen. Niet elegant en zéker niet boven op je hoofd – roos in je haar is gewoon niet sexy.
Bovendien is de zon niet bepaald lief voor je oh-zo-mooie haarkleuring of mèches. Hier komt Redken to the rescue met z’n Color Extend Sun lijn. De producten uit deze lijn beschermen tegen de zon, maar gaan ook de bestaande schade van je haar herstellen.

Ik testte voor Joliette de shampoo, het masker en de Solar Screen spray tijdens mijn vakantie in Egypte, midden in de woestijn dus een behoorlijke test voor deze Redken producten …

After-sun Shampoo (€19,95) : deze mild reinigende shampoo verwijdert resten van chloor & zeezout zonder de haarkleur aan te tasten.

After-sun Mask (27,90) : een vochtherstellende gel-crème dat de glans van gekleurd haar herstelt en zorgt voor glans en zachtheid. 5 à 15 minuutjes laten inwerken.

Mijn ervaring :
De shampoo schuimt goed en verwijdert inderdaad zout, chloor en de lastige structuur die deze dingen geven aan je haar. Het masker spoelt makkelijk uit, zelfs met de wussie straal die onze Egyptische douche creëerde.
Mijn haar voelde in de douche niet bijster zacht aan. Het voelde eigenlijk vooral ‘schoon’. Dan gaan bij mij alle alarmbellen af en verwacht ik gortdroog haar achteraf, maar eens droog is m’n haar lekker zacht en shiny. Mam heeft deze producten ook gebruikt en kwam naar onze hotelkamer om ‘m te lenen – één keertje belde ze in paniek: ze stond al in de douche toen ze zag dat we hem terug mee hadden genomen. En of er niet iemand hem snelsnel wilde brengen, want ze moest absoluut deze producten voor d’r haar.

Color Extend Sun Solar Screen (€27,90) : een veelzijdige bescherming die niet moet worden uitgespoeld. De UVA- en B-filters (met SPF 10) zorgen ervoor dat je huid en haar beschermd zijn* en ze leggen een laagje over je haar waardoor de haarvezel intact blijft en dus de kleur en/of mèches beschermd blijven.
De Solar Screen is geformuleerd met ceramiden die het haar versterken en vochtrijke mango-olie die de haarvaatjes en beschadigde zones beschermen en hydrateren.

Mijn ervaring :
Deze spray is erg makkelijk in gebruik – gewoon even sprayen et voila. Hij ruikt lekker en maakt mijn haar niet zwaarder. Ik voel wel dat ik product in mijn haar heb, maar dat is niet storend. Omdat het SPF 10 is, spray ik deze gewoon ’s ochtends en ’s middags op bij normale zon – wanneer ik echt ga shoppen in de stad of in de zon ga liggen spray ik om het anderhalf uur, zoiets. En nee, hij is nog steeds niet leeg ;)

Conclusie : Niet de goedkoopste, maar wel fijne, degelijke all-round zomerproducten voor gekleurd haar.

P.S. Er zitten nog een aantal andere beschermende producten in deze lijn :

Highlight Guard Protective Veil (€27,90) : een beschermende spray om je highlights/mèches te beschermen. Die stukken haar bevatten minder melatonine en zijn van zichzelf dus minder goed beschermd tegen de zon. De formule is zo ontworpen dat de bestanddelen zich vasthechten aan de poreuze haarvezels die de extra bescherming nodig hebben.

Sparkling Shield leave-in smoother (€27,90) : een waterbestendige, gladmakende verzorging die voorkomt dat je haar de schadelijke bestanddelen van zwembadwater (chloor!) en zeewater opneemt.

Shimmering Defence conditioner (€27,90) : deze conditioner moet niet worden uitgespoeld en wordt aangebracht na de shampoo, wanneer je haar gewassen en handdoekdroog is. Net even anders dan een gewone conditioner, dus. Hij beschermt je haar met micadeeltjes en voorkomt dat je haarkleur wordt aangetast door de zon.

De producten van Redken zijn te koop bij de Redken kapsalons. Check www.Redken.be voor meer info en verkoopinfo.
* SPF (Sun Protection Factor of zonnebeschermingsfactor) 10 betekent dat je ruwweg 10 keer langer beschermt bent dan de tijd waarin je zonder bescherming zou verbranden.

13 Comments

 • Lija
  7 jaar ago

  De producten klinken heerlijk! Maar wel iets te prijzig voor mij :D Wat slim van je om de productfoto’s tijdens je vakantie te schieten. Het ziet er heel tropisch uit, mooi!

 • 7 jaar ago

  ooh klinkt erg fijn, en mooie foto’s!

 • 7 jaar ago

  Thx! :)

 • 7 jaar ago

  Bedankt! Ja, testen is leuk en foto’s nemen stiekem toch ook wel :D

 • 7 jaar ago

  Er bestaat vast wel een product dat werkt voor jou. Vraag verschillende staaltjes aan de kapper en shop misschien eens rond bij andere kapperszaken/winkels …

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed, leuke fotos ook van de producten!

 • 7 jaar ago

  redken zijn echt heel goede producten!

 • nathalie
  7 jaar ago

  Ik gebruik nu al een paar jaar Redken en het zijn de allerbeste haarproducten ever! Mijn haar is er helemaal door hersteld. Deze lijn heb ik nog niet uitgeprobeerd maar vooral die spray lijkt me wel wat. Die kan ik dan gewoon in combinatie met mijn andere Redken-producten gebruiken. Mijn flesje shampoo is nu bijna leeg en ik ga hierna even afwisselen met een ander merk. Het is gewoon goed voor je haar om even af te wisselen. Maar ik weet nu al zeker dat ik daarna terug overschakel naar Redken.

 • 7 jaar ago

  Da’s inderdaad zeer pijnlijk, een verbrande hoofdhuid. Helaas zijn de producten nogal aan de dure kant :oeps: .

 • 7 jaar ago

  Wat leuk dat je dit op vakantie testte en dus voor zo’n mooie foto kon zorgen!

 • 7 jaar ago

  Pff voor mij werkt zelfs Kerastase niet… Ik ben hopeloos

 • 7 jaar ago

  klinkt goed! maar naar mijn smaak veel te duur voor een flesje shampoo e.d. ;)

 • 7 jaar ago

  ouch, dat had ik nu nodig tijdens mijn verlof, helaas, een knalrode scheiding in mijn haar, heel pijnlijk om door te kammen… voor de volgende keer dus!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close