Menu & Search
Beauty to go: wedding guest (a.k.a. clutch beauty)

Beauty to go: wedding guest (a.k.a. clutch beauty)

De afgelopen jaren heb ik zo ongeveer evenveel huwelijken bijgewoond als de gemiddelde parochiepastoor, denk ik. Tijd om te vertellen wat ik meeneem in mijn clutch.

P.S. Dit specifieke exemplaar is m’n Diane von Fürstenberg tas uit 2013. Ondertussen al vijf jaar geleden, wow! Mijn liefde voor deze felroze clutch is trouwens alleen nog maar groter geworden. <3

makeup friendly SPF

Zeker wanneer je de hele dag present bent, mag een goede SPF niet ontbreken in de clutch. Pocketsized flesjes zonnemelk zijn fijn, nog fijner is een spray (bv. deze face mist van Filorga) die je gewoon over je make-up heen kan aanbrengen.

rollerball parfum

Dressed to the nines zonder parfum? No can do. Dior brengt z’n nieuwe Poison flanker (Poison Girl Unexpected) uit in een rollerball editie. De roze gel brengt transparant aan en parfumeert tegelijkertijd heftig maar intiem. Omdat je jouw gezelschap – of erger: de bruid! – op dat huwelijk niet in een impertinente wolk parfum wil hullen want “even bijsprayen, hoor“. Don’t ever.

liquid lipstick

Om obvious reasons. (Zijnde o.a. 1/ alle varianten op de klassieker van de dop die een nomadisch bestaan kiest, al dan niet nog in de clutch; 2/ de afbrekende lipstick , juist wanneer je die stiekem aan het bijwerken bent in de kerk, natuurlijk (“Die rode vlek op deze mooie zalmkleurige jurk, welll…”); 3/ de built-in applicator bespaart je de zoektocht naar die retractable lip brush.)

multifunctionele balsem

Voor de lippen, maar vooral ook voor de hielen, (teen)nagelriemen, droge ellebogen en dreigende bleinen. Tip: kies deze balsem!

one-coat quickdry nagellak

Omdat je net op tijd klaar bent om de deur uit te hollen maar je teennagels bent vergeten én omdat je chips en tipwear wil kunnen bijwerken terwijl je de tijd doodt tussen de ceremonie en de receptie.

Tip: De roze nagellak die Yves Rocher dit voorjaar uitbracht, dekt in één laag en droogt op een minuutje.

retractable face brush

Een cushion foundation meenemen is altijd een goed idee. Een compact poeder enkel als je het écht nodig hebt – wel te vermijden: cake face en gebroken poeder.

Ik heb ondervonden dat het voor mij voldoende is om hier en daar wat ‘bij te werken’ door met de kant van m’n retractable Chanel kabuki aan damage controle (zweten, huilen, looong wear) te doen.

waaier

Super oldschool om met een waaier te staan wapperen, maar zo efficiënt (een fris briesje, iets omhanden, elegant geeuwen bij de vijfde speech). Je maakt er altijd wel iemand blij mee, trouwens.

Deze van papier, beschilderd met kersenbloesems, kreeg ik van onze Japanse vrienden. <3 Mijn oude sandelhouten waaier heeft de geest gegeven in Porto. Dat betekent dat ik een nieuwe mag, the hunt is on.

7 Comments

 1. 4 jaar ago

  Die clutch <3 Ik heb een minitasje van DVF, in turquoise met gouden lippen, het was ook liefde op het eerste gezicht :-)

 2. 4 jaar ago

  Supergoeie tips! Ik neem ook altijd papieren zakdoekjes mee, voor die emo-momentjes waarbij je moeilijk je eigen vokgesnotterde zakdoek subtiel aan anderen kan geven. ;)

  Xo Noor

 3. 4 jaar ago

  Dat waaierke <3

  • 4 jaar ago

   Op de achterkant staat er wat op geschreven ook. <333

 4. 4 jaar ago

  Wat een fijne producten, ik ben zo benieuwd naar die nagellak, en die rollerball parfum, superhandig!! En ook, die clutch… <3 #loveit

  • 4 jaar ago

   Was liefde op het eerste gezicht, die DVF! *-*