Menu & Search

Beauty Radar – okt ’17

Een collage van nieuwe dingen die staan te pinken op mijn beauty radar. Een slightly spooky Halloween special.


Een collage van nieuwe dingen die staan te pinken op mijn beauty radar. Een slightly spooky Halloween special.

Byredo Velvet Haze

Herfst is patchoeli season voor mij. En als ik kijk naar mijn parfum obsessies van de afgelopen tijd, ligt de nieuwe release van Byredo, Velvet Haze, helemaal in mijn straatje. Het parfum heeft topnoten van hibiscus en kokosnoot, een hart van patchouli en heeft cacao, muskus en ambrette als basis. Velvet Haze is een compositie geïnspireerd door de tegencultuur van de sixties: psychedelische muziek, hippie vibes, … De earthy tegenhanger van mijn geliefde Mojave Ghost.

Lipstick Queen Black Lace Rabbit blush

Het niche Lipstick Queen is bekend voor – you’ll never guess – lipsticks maar heeft per uitzondering ook een paar compacts van mijn andere favoriete pop op colour: blush. Deze Black Lace Rabbit is gebaseerd op de gelijknamige lipstick. In het potje is de crèmeblush luchtig, semi-transparant zwart met een gouden shimmer. Op de huid reageert het met de zuurtegraad van de huid en transformeert het zwart tot een zwoele bessenkleur, een mooie najaarstint.

Givenchy Noir Révélateur

Givenchy maakt gebruik van hetzelfde principe voor z’n najaarscollectie, L’Autre Noir. Dat manifesteert zich in Givenchy Blush Noir Révélateur, de Gloss Noir Révélateur en – good thinking, Givenchy! – een lippotlood: Lip Liner n°12 Universel Noir Révélateur. Ik hou van de elegante, strakke doch ietwat mysterieuze vormgeving (wat eenvoudig zwart) én het novelty gegeven om uiteindelijk gewoon een go-to color fix te zijn. Undercover comfy in een chic gegeven, quoi.

Lip Smacker x Disney Tsum Tsum

Lip Smacker, het Amerikaanse novelty lip balm merk waar ik in mijn tienerjaren verslaafd aan was, heeft een samenwerking lopen met Disney. Deze herfst lanceren ze Halloween themed Tsum Tsum lip balm. Villains, Jack & Sally (van The Nightmare Before Christmas), een vampier Mickey, … Ik zou graag doen alsof ik mijn cool kan bewaren nu, maar NOPE. Bon, ik ben gewoon een sucker voor all things Halloween, maar deze collab is dan ook nog eens zalig nostalgisch.

LA Splash Classic Horror liquid lipstick

Nog een Amerikaans merk – want die lopen ook helemaal zot van Halloween, het land deelt Ierse roots met dit feest – is LA Splash, bekend om hun matte liquid lipstick. Zij brengen een special edit uit met (fictieve) vintage horrorposters. LEUK! Ik ga eerlijk zijn, ik zie er niet naar uit om mijn lippen vaal beige te stiften. De herfst is ideaal om fellere kleuren boven te halen, vind ik. Fuchsia, rood, diep oranje, bring it! Gelukkig omvat de collectie ook rood (Drac en Frankie) en voor wie een donkerdere huid heeft, het prachtig violette Phantom. *-*

Les Pinceaux de Chanel

Nu we het toch over vintage horror hebben, hoe Dr. Jeckyl & Mr. Hyde is dit penseel? Chanel heeft een aantal uitschuifbare penselen gelanceerd, waaronder deze dubbelzijdige kwast met donkere haren aan de ene kant en lichte aan de andere. Ziet er leuk uit, maar lijkt me ook erg handig om in de handtas te hebben zitten. Ik heb al een poos hun retractable kabuki waar ik tevreden van ben, maar de fluffyness van deze nieuwigheid heeft zijn weg nog niet gevonden naar mijn on-the-go kit.

4 Comments

  1. 5 jaar ago

    Leuk om die halloween tips te zien.

  2. 5 jaar ago

    Oeeeeh, velvet haze klinkt goed!!