Menu & Search

Beauty Radar – juli ’17

Make-up nieuwtjes – het ene al wat eh … verser dan het andere, maar een goedgemikte reminder is alles – voor juli: een stand van zaken op deze zonnige hump day. (Ik dacht altijd dat die uitspraak doelde op de activiteit, je weet wel, blijkbaarrr wil het gewoon zeggen dat het de bobbel van de week is: twee dagen in het verleden, twee dagen in de toekomst, hump in de werkweek! Misleidend, internet, misleidend! Maar hou die dirty mind nog even bij.)

 1. Bobbi Brown, de queen of nude, heeft drie limited edition zomeroogschaduwpalettes en eentje daarvan is een mix van drie shimmery blauwe (!!!) kleuren (zijnde van links naar rechts: Seafoam, Seaglass, Surf). Een palette dat ik deze keer oversla, want ik ben even over blauw.
  De vrolijke verpakking scandeert echter inspiratie voor mijn bescheiden collectie tattoo’s: vrede, liefde en … strand? Goed mogelijk! In mijn hoofd wissel ik een zeeschelpje op mijn enkel nog af met sunnies – maar waar zet je die? Of toch helemaal iets anders? Hm. (Iemand zei mij ooit: “There’s no such thing as getting ‘a small tattoo’. Ink is addictive.” en well… #indeedy)
 2. Estée Lauder Double Wear fans, en mogelijk al de rest ook: Estée Lauder introduceert een  super lightweight, super dekkende foundation die 24u (?!) zou blijven zitten zonder het gevoel te geven van überhaupt make-up op te hebben. Ik hoor de woorden ‘gel-to-cream’, ‘comfortabel’ en ‘natuurlijke finish’ alsof het niets is, en de formule zou o.a. hyaluronzuur en anti-oxidanten bevatten, maar geen olie. Wordt dit de perfecte foundation?
 3. De perfecte bronzer van deze zomer is alvast bekend, al is het maar om naar te kijken: dit Terracotta pareltje van Guerlain.
 4. Check de foto hieronder. Waarschijnlijk is die dirty mind van hierboven al volop aan het werken, maar dat is het niet! Het is de interessant vormgegeven (geen punt intended, ik vind het oprecht ingenieus) contour stick van KKW, het nieuwe brainchild van Kim Kardashian West. De swatches hierboven, die met de vier kleuren in één veeg, zijn de light en deep variant. Iedereen ligt te zeulen met palettes en dat is a-ok, maar think about it: vier kleuren (een deep contour, medium contour, kleur corrector highlighted en chimaera highlighter) in één stick met een ingebouwde sponsapplicator én ditto buffer brush? Allemaal clutch-proof? EDIT: Bon, de applicator blijkt niet ingebouwd en de sticks zijn k.l.e.i.n. Meh…


 5. Nieuws waar ik blij van word, vanwege M.A.C. (en laat ons even doen alsof niet élk M.A.C. nieuws minstens een glimlach op mijn gezicht tovert) want de leuke Future Forward ‘collectie’ is een trend waarvan ik hoop dat meerdere merken ze volgt. Er wordt telkens één product ontwikkeld ‘in samenwerking met’, in dit geval met Dua Lipa (een lipgloss, Cremesheen Glass in Dua Lipa), Justine Skye (een shimmerpoeder, Iridiscent Powder in Justine Skye) en Lee Hi (een rode lipstick met matte finish). Tof want telkens maar één product.

  Begrijp me niet verkeerd, I love me some limited edition collections, maar M.A.C. heeft de neiging om compleet overboard te gaan en trop is teveel. De ene collectie duwt de andere in de verdrukking en laat ons eerlijk zijn, wie heeft het geld om van elke collectie zijn/haar favorieten naar huis te slepen? Dus ja, ik vind het leuk dat er telkens één product wordt gelanceerd. Meer van dat. (Plus het is leuk om bij de collabs te denken ‘who dat?’ en naar een nieuwe ontdekking te googlen.)

 6. Dat gezegd zijnde, een nieuw product blijft ook leuk! En dat mag in alle kleuren van de regenboog, dank M.A.C.! De Hint of Colour Lip Oil maakt mij nieuwsgierig. Toch een keer langsgaan in de winkel en proberen door al dat volk tot aan de samples te wurmen. Mogelijk nog een fijne M.A.C. evolutie: het merk ligt nu ook bij de Inno in de Brusselse Nieuwstraat. Niet mijn favoriete winkel (meer), maar bij gebrek aan ruimere M.A.C. Stores wél lekker veel ruimte om de producten van dichtbij te bekijken en kleuren uit te proberen. Ik ben voor. Ook snel in Antwerpen?
 7. We blijven bij ELC (Estée Lauder Companies, waar bijna alle merken vermeld in deze blogpost – serieus, wtf, I know, het is toevallig – onder vallen) want ook bij Clinique zijn er een paar dingen die mij nieuwsgierig maken/’hebben hebben hebben’ zingen. Eerst en vooral de Pop Lip Shadow Cushion Matte Lip Powder, een naam waarmee je hoog scoort op een beauty-trends-bingo, maar ook op mijn persoonlijke wishlist. Ik leerde lipshadows kennen via L’Oréal en ben helemaal in de ban van het concept: je dept pigmentpoeder op de lippen voor intense kleur met een natuurlijke finish en heel goede draagtijd. Echt, ik hou ervan en kijk er naar uit die van Clinique te testen.
 8. De Clinique lippies die al een vaste plaats hebben in mijn make-up stash zijn de  Pop Matte Lip Colour + primer lipsticks (zie blogpost). Er zijn een aantal (zeg ik casually, maar het zijn er maar liefst 9) limited edition lip pops in samenwerking met designer Jonathan Adler en ik weet nu dat niet alleen de verpakking er leuk uitziet, maar dat de lipsticks ook fijn zijn. De temptation (x9) is real.
 9. Nog lipstick-wishlist-materiaal, en ik zal het voor de beleefdheid bij één kleur houden, is de Be Legendary Liquid Lip van Smashbox in de ‘liquid metal’ Mauve Squad. Nu, de reclamerommel stoort mij enorm (“Lips that get likes” … sorry maar hashtag barf) en ik heb het niet zo voor de liquid lipstick instagram trend (zoveel same same, zo weinig realness) maar deze metallic lippie, oeh-la… Ook in diepblauw metallic Iced Out voor (bijzonder) contraire dagen.

 

 

Save

Save

2 Comments

 1. 5 jaar ago

  Zoveel moois!! Dat poeder van Guerlain <3
  En oh, goed om weten wat die hump day nu precies wil zeggen, haha, ik wist dat helemaal niet!! :')

 2. Jolien
  5 jaar ago

  Ze hebben al M.A.C. bij de inno in Antwerpen!