Menu & Search
Beauty notes: is groene oogschaduw having a moment?

Beauty notes: is groene oogschaduw having a moment?

It comes in peace. Vindt groene oogschaduw z'n weg naar onze makeup routine?


Er kruipt een trend door mijn makeup feed de afgelopen dagen, die door m’n been-there-done-that bubbel prikt. Ik ben bijgevolg enthousiast. En vaaglijk terughoudend. Maar enthousiast. Want het is letterlijk het tegenovergestelde van wat we nu doen.

Ik heb het over groene oogschaduw. Op het kleurenwiel de antagonist van het trending rood. An sich geen vreemde in een kleurrijk palette, maar de kleur kreeg de afgelopen jaren zelden een hoofdrol. Huda Kattan (Huda Beauty) creëerde haar Emerald Obsession palette, in een reeks rond edelsteentinten. Niet zo’n big deal en ik liep warmer voor letterlijk elk ander palette van de serie, inclusief blauw (ook niet direct mijn go-to kleur). Maar dan kwam Jeffree Star met z’n Alien palette. 👀 Dat ding heeft mijn aandacht, lieve lezer, en ik vrees binnenkort toch ook echt wel een plek in m’n collectie. 💸 (Ici Paris XL verkoopt nu Jeffree Star in de webshop en dat maakt het gewoon extra verleidelijk. Als het hier ooit in de winkel ligt, kan ik helemaal niets meer beloven.)

Bon, dus groen staat op m’n radar. En de mijne niet alleen. Het super hyped (en controversiele) Morphe lanceerde net het 15T Your True Selfie palette met 1 van de 3 rijen volledig groene tinten. Melt Cosmetics komt met het omstreden Smoke Obsessions palette. 0 fucks given om het canabisthema, maar die kleuren, hallo! Ik verwacht ook groen – en weed puns – in het Northern Lights highlighter palette van Jeffree Star, met minstens 1 à 2 variaties op het duo(trio?)chrome Hypothermia.

Bovenstaande merken zijn strikt genomen niche, maar absoluut cult in de online beauty community. En die bepaalt wat we kopen, dragen en wat er bijgevolg ontwikkeld wordt. Ik bedoel, jaren geleden had niemand gedacht dat we massaal rode ooglooks zouden gaan dragen. En then that happened. Dus ik ben benieuwd. Is groen het nieuwe rood?

[hygge_icon icon=”bubble”]

Ben jij into groene oogschaduw?
Zou je het overwegen voor je look van morgen?

4 Comments

 1. Ellen
  3 jaar ago

  Weer heel leuk geschreven!

 2. noa
  3 jaar ago

  Ik vind het jammer dat je een notoir racist als J* een platform geeft op deze manier

  • 3 jaar ago

   Hey Noa, ik ben wat aan het googlen gegaan n.a.v. jouw reactie.

   Vooraf wist ik van de racisme issues in het kader van de friend breakups + de acid uitspraak, die worden aangekaart in de Dawson docu. In die context(en) leek (en we kunnen alleen maar uitgaan van hetgeen ons verteld wordt) dat ‘racisme’ gefabriceerd.

   Tijdens mijn google sesh zojuist, kwam ik dan weer de tweets tegen van Jackie Aina en Daved (insta story met screenshots) ennnn… wauw. Zelfs rekening houdende met de drama- en shockfactor waar J* zijn woorden en handelingen van voorziet, … wauw. Dat kan je volgens mij moeilijk nog verklaren als ‘een ongelukkige/onwetende uitspraak’. Ik heb er ook nog geen reactie op gezien.

   Zeker gezien de BeauTube dramageddon, neem ik alles met een stevige korrel zout, maar uiteraard sta ik niet achter racisme, seksisme, ageism, e.d.

   Ik hoop dat de recente ontwikkelingen schot brengen in de zaak rond de betichtingen van racisme. Deze situatie lijkt me slopend voor iedereen.

   Kanttekening, nu we het er toch over hebben: racisme en andere -ismes lijken soms heel moeilijk af te lijnen. Seksisme is bv. ‘makkelijker’ voor mij omdat dat iets is waar ik zelf elke dag mee te maken krijg – bv. wanneer mensen denken dat ze iets ‘goed’ zeggen terwijl het echt megasuperseksistisch is, type trots zeggen van: “en het was een vrouw, eh!” Racisme is ook vaak onbewust of goedbedoeld, bv. toen ik uit was met mijn toenmalig Nederlandse (met Keniaanse roots) vriend en iedereen hem aansprak in het Engels, moest ik mijn WTF’s toch ook met enige moeite onderdrukken. Bijgevolg geef ik er de voorkeur aan te luisteren naar de partij die te maken krijgt met de slecht- én goedbedoelde uitspraken om te helpen duiden. Dus never not speak up, jouw ervaring is nodig voor de hele maatschappij. We zijn goed op weg naar meer inclusiviteit!

   Dus bedankt voor jouw reactie, Noa. Het heeft mij in ieder geval verder doen kijken.

 3. 3 jaar ago

  Mooie kleuren!