Menu & Search
Beauty Notes: cancel culture, een case study (deel I: Tati cancels James Charles)

Beauty Notes: cancel culture, een case study (deel I: Tati cancels James Charles)

Over recent drama in de beauty community en wat dat betekent.


Zondagmiddag. Onderweg naar en van mijn schoonmoeder check ik een live subscriber count – wie bén ik?! – naar aanleiding van de laatste video van Tati Westbrook die het internet daarin gedurende 43 minuten lang vertelt waarom ze niet meer met haar protégé James Charles geassocieerd wil worden. Sister shook? Bwah…

Zelfs als je helemaal geen boodschap hebt aan petty drama – vanachter in de rij aanschuiven, a.u.b. – is deze problematiek relevant. De video’s staan bovenaan in de YouTube hitlijst. De cijfers (van zowel gewonnen als verloren abonnees, likes en dislikes) breken records. YouTube drama is een belangrijk element geworden van popcultuur. En van de beauty-industrie.

1 – The Drama

Wat is er gebeurd? Een korte chronologische samenvatting.

Bye sister

Tati Westbrook (14 feb 1982, CA) is een OG beauty guru met een paar miljoen volgers. Ze is daarnaast oprichter van Halo Beauty dat vitaminesupplementen produceert voor o.a. huid en haar. Sinds een paar jaar is ze de mentor van de ondertussen immens populaire en al dan niet bijgevolg controversiële – of is het andersom – James Charles (23 mei 1999, NY). Die laatste heeft (voor dit drama begint) meer dan 16 miljoen volgers, absoluut mede dankzij de hulp van “mom!” Tati. James maakte z’n opwachting in behoorlijk wat video’s van de beauty guru en ze nodigde hem zelfs uit voor haar huwelijk, waar hij haar makeup deed. Vorige maand gebeurde er iets wat niemand zag aankomen.

Op 22 april gooit JC een reclame op z’n stories voor Sugar Bear Hair, een vitaminesupplement (allezja, dat is betwistbaar; laat ons zeggen snoepjes die goed zouden zijn voor je haar) en concurrent van Halo Beauty. Resultaat: een huilende Tati op haar eigen stories, over hoe teleurgesteld ze is in de beautyindustrie en hoe er geen vrienden zijn in dat wereldje. Hoewel ze in haar story geen namen noemt, lijkt het duidelijk waarover ze concreet klaagt. Voorspelbare excuses van JC volgen. Dus het ging toch over hem en de Sugar Bear Hair vs. Halo situatie? Het internet heeft geen twijfel.

Bon. Er volgt een radiostilte tot na het Met Gala, waar James aanwezig was (met uitspraken die an sich drama veroorzaakten maar let’s not go there). Tati zet op 10 mei een video online waarin ze uitlegt wat haar probleem is met JC. Voor de concrete inhoud: bekijk haar video ‘Bye sister’ hier. Opnieuw volgen excuses van James. Bekijk zijn video ‘Tati’ hier. Fans, stans, jan en alleman delen sindsdien hun mening, bezorgdheid, puns en observaties. De online beauty niche (plus menig a celeb, denk Katy Perry en Cardi B) reageert en masse en wie zwijgt wordt gepusht door volgers om iets over het drama te zeggen dan wel carrément een kant te kiezen.

De YouTube account van James Charles gaat, ondanks het aankopen van abonnees – sommigen verdenken JC’s entourage maar de meeste reddits betichten stans (near-stalker superfans) van de jongen – van 16,5 miljoen naar amper 14 miljoen.

Receipts

De fanbase van Tati wordt groter, die van James slinkt zienderogen. Het internet kiest kanten, gebaseerd op nieuwe ‘informatie’ die opduikt. Tati hint ernaar in haar video, social media legt het op tafel: beweerde receipts. Wie is legit en wie hoopt een graantje mee te pikken van alle aandacht?

My Receipts Are Stacked Thick.”

Tati in ‘Bye sister’

Receipts (kwitanties) zijn de screenshots van whatsapp conversaties, direct messages en tweets die fungeren als bewijsstukken.

Bij de meest populaire beautube kanalen zitten drama channels : kanalen die deze zogenaamde bewijsstukken verzamelen en publiek maken. Een ogenschijnlijk futiele vorm van entertainment maar met mogelijk grote gevolgen wegens obvious broedvijver voor vervalste ‘receipts’ en wilde speculaties – fake news waarop vervolgens het internet z’n mening baseert.

2 – Cancel culture

Motieven

De vraag die je kan stellen: wat zou er gebeurd zijn als James geen Sugar Bear Hair reclame zou hebben gemaakt?

Get off your high horse and have some respect. You don’t have any for the people who are in this industry and that’s the sad fact.

Tati in ‘Bye Sister’

Het grootste deel van Tati’s video gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag van James en wat zij een gebrek aan respect voor de (mensen in de) beauty-industrie noemt.

Dat laatste werd pijnlijk duidelijk vorig jaar augustus, tijdens de ‘My Truth’-video trend. Informeer jezelf hier.

Maar ook verhalen over het machtsmisbruik dat James zou hebben uitgeoefend in meerdere gevallen van ongewenst seksueel gedrag tegenover anderen zijn niet nieuw (en heel schadelijk voor de gay community wegens excellente voedingsbodem voor homofobie). Hij is berucht voor z’n straight-boy fetish. Little did he know hoe accuraat z’n uitspraken à la “straight boys are gonna be the end of me” zouden blijken.

De vraag die je kan stellen: wat zou er gebeurd zijn als James geen Sugar Bear Hair reclame zou hebben gemaakt? De ene gelooft dat het duo vrolijk verder samen video’s had gemaakt. De ander geeft aan overtuigd te zijn dat Tati de recente ontwikkelingen heeft aangegrepen om de vriendschap te verbreken die al langer schadelijk blijkt voor haar reputatie.

The good, the bad & the ugly

Wat volgt is een gevalletje brood en spelen.

Social media heeft ons wereldbeeld opengetrokken. Mensen bewuster gemaakt. Het heeft een podium gecreëerd om onze wensen en bezorgdheden kenbaar te maken aan elkaar. Call-out culture (ook wel cancel culture) werd een ding.

Dat is zalig in dat opzicht dat het ons bewuster maakt van onze rol als consument: geven we ons geld / onze views aan iemand die racistisch/seksistisch/whatev is of gaan we voor het schoner alternatief? We weten ondertussen dat Lime Crime fantastisch leuke makeup maakt maar dat de oprichter zich in een Hitler kostuum hees (I kid you not) en we weten dat Kat Von D de veiligheid van heel wat mensen op het spel zet door ervoor te kiezen haar kind niet te laten vaccineren. Dat hoeven we niet te sponsoren. We geven duidelijke grenzen aan die elk merk en elke persoon inspireren om beter te doen.

Het probleem met cancel culture is dat we het heft in eigen handen nemen. Er komt geen onafhankelijke partij of rechtbank tussen. Wat gebeurt is dat de verschillende partijen met hun receipts naar de drama channels trekken, in de hoop de publieke opinie te manipuleren. Wat volgt is een gevalletje brood en spelen. De ‘winnaar’ is degene die de grootste massa aan z’n kant krijgt, wie publiekelijk wordt afgemaakt heeft geluk als ‘ie terug rechtkrabbelt.

Er is alleen een call-out in het geval van problematisch gedrag, zeg je. Don’t do the crime if you can’t do the time. Akkoord. Maar het blijkt zo makkelijk om de concurrentie uit je vaarwater te bannen door de juiste dingen te insinueren, al dan niet gestaafd door dubieuze, uit de context gerukte receipts. Laat er vervolgens een horde fans op los en ze pesten je doelwit weg voor je een rechtzetting bij elkaar krijgt getypt, laat staan een apology video kan filmen en uploaden.

https://twitter.com/KimChi_Chic/status/1127341584692011009

Resultaat voor de consument? Stress. Die lipstick wordt plots een mogelijk politiek statement want is de oprichter wel pro-dit of anti-dat? Kan je dat ene oogschaduwpalette kopen of sponsor je daarmee iemand die bewust denigrerend is tegenover vrouwen, transgenders, eenden of mensen-die-van-disco-houden … die laatste is namelijk heel belangrijk voor mijn lief al vrees ik dat ik daar zelf amper aan voldoe. (Nee even serieus: alle respect voor vrouwen en transgenders, ik probeer het gewoon luchtig te houden. Don’t cancel me.)

3 – Guilt-free beauty

Luxe is het bedrijf dat vrij is van enig drama.

In de huidige beauty-industrie voel je je als consument soms het product, een pion in the game of thrones een politiek spel. Je zou voor minder wat meer geld betalen voor een product waar niets van dat vuil gevoel aan plakt. Luxe is het bedrijf dat vrij is van enig drama.

Net nu het een trend is dat elke bekende persoon een eigen beauty label begint* geven influencers merken meer en meer redenen om ver weg te blijven van bekende koppen uit schrik voor kwade fans en complete annulatie. In de loop van de dag passeerden er berichten over veel Morphe x James Charles oogschaduwpaletten die werden geretourneerd.

Then again, kijk naar het succes van MannyMua’s Lunar Beauty en wie had er nog maar rosse centjes op durven wedden dat Jaclyn Hill succesvol een eigen merk uit de grond zou stampen nadat ze uit de gratie viel? Dus hey ik weet het niet … see ya later, sister? (In een Shane Dawson docu ofzo. 6 episodes, wadenkte?)

*Ja, nog steeds. Lady Gaga gaat Haus Beauty ieder moment lanceren, Cardi B komt met eigen makeup, zusje Kendall Jenner goes where many a Kardashian has gone before en misschien draag je binnenkort wel (Hailey) Bieber Beauty. Ik wou dat dat laatste een grap was, maar kijk.

14 Comments

 1. Качественные WordPress ссылки в комментариях от 5000 уник. доменов заказать здесь .

 2. 5 maanden ago

  כחלק מהשירות, אנו מעניקים משלוחים בכל הארץ עד לבית הלקוח ושומרים עבורך על דיסקרטיות מלאה. Jessica want to meet you! Click Here:

 3. 5 maanden ago

  dezvoltarea site-ului la comanda – https://web-think.md/ro/

 4. טיפול בבעיית אין אונות בת ים נערות ליווי בהרצליה

 5. 5 maanden ago

  Best Dating Sites for Real Relationships in 2022 click here

 6. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

 7. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. שרות ליווי

 8. 6 maanden ago

  I want to share a message that has been spreading all over the internet that concerns the times we are living in. Whether you believe in God or not, this is a must read message!

  We can see throughout time how we have been slowly conditioned to come to this point where we are on the verge of a cashless society. Would it surprise you to know that the Bible foretold of this event? Don’t believe me? This may be the most imporant message you will read in these times…please do not ignore this!

  This messsage reveals what the Mark of the Beast is, and the meaning behind counting a number people have been pondering for centuries, 666. This message also shares why Barack Obama is the Antichrist. This is truly a message from God!

  In the Revelation of Jesus Christ given to the apostle John, we read:

  “He (the false prophet who deceives many by his miracles) causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.

  Here is wisdom. Let him who has understanding calculate the number of the beast, for it is the number of a man: His number is 666” (Revelation 13:16-18 NKJV).

  Referring to the last generation, this could only be speaking of a cashless society. Why? Revelation 13:17 tells us that we cannot buy or sell unless we receive the mark of the beast. If physical money was still in use, we could buy or sell with one another without receiving the mark. This would contradict scripture that says we must have the mark to buy or sell. So, it deduces itself to this conclusion.

  These verses could not be referring to something spiritual as scripture references two physical locations (our right-hand or forehead) stating the mark will be on one “OR” the other. It once again deduces itself to this conclusion.

  Also, how could you determine who truly has a spiritual mark so that they may buy or sell? And, as you will read further in this article, to have the mark of the beast is the same to have the name of the beast, or the number of its name. You will begin to see even more clearly why this mark cannot be something purely spiritual.

  Here is where it really starts to come together. It is shocking how accurate the Bible is concerning the RFID microchip. These are notes from a man named Carl Sanders who worked with a team of engineers to help develop this microchip in the late 1960’s.

  “Carl Sanders sat in seventeen New World Order meetings with heads-of-state officials such as Henry Kissinger and Bob Gates of the C.I.A. to discuss plans on how to bring about a one-world system. The government commissioned Carl Sanders to design a microchip for identifying and controlling the peoples of the world—a microchip that could be inserted under the skin with a hypodermic needle (a quick, convenient method that would be gradually accepted by society).

  Carl Sanders, with a team of engineers behind him, with U.S. grant monies supplied by tax dollars, took on this project and designed a microchip that is powered by a lithium battery, rechargeable through the temperature changes in our skin. Without the knowledge of the Bible (Brother Sanders was not a Christian at the time), these engineers spent one-and-a-half-million dollars doing research on the best and most convenient place to have the microchip inserted.

  Guess what? These researchers found that the forehead and the back of the hand (the two places Revelation says the mark will go) are not just the most convenient places, but are also the only viable places for rapid, consistent temperature changes in the skin to recharge the lithium battery. The microchip is approximately seven millimeters in length, .75 millimeters in diameter, about the size of a grain of rice. It is capable of storing pages upon pages of information about you. All your general history, work history, crime record, health history, and financial data can be stored on this chip.

  Brother Sanders believes that this microchip, which he regretfully helped design, is the “mark” spoken about in Revelation 13:16-18. The original Greek word for “mark” is “charagma,” which means a “scratch or etching.” It is also interesting to note that the number 666 is actually a word in the original Greek. The word is “chi xi stigma,” with the last part, “stigma,” also meaning “to stick or prick.” Carl believes this refers to a hypodermic needle (see photo).

  Mr. Sanders asked a Boston Medical Center doctor what would happen if the lithium contained within the RFID microchip leaked into the body. The doctor responded that if the microchip broke inside a human body, the lithium would cause a severe and painful wound filled with pus. This is what the book of Revelation says:

  “And the first (angel) went, and poured out his vial on the earth; and there fell a noisome and grievous sore on the men which had the mark of the beast, and on them which worshipped his image” (Revelation 16:2).

  THE HIDDEN MEANING BEHIND THE NUMBER 666 REVEALED!

  What I first want to mention, before I share what the Holy Spirit has revealed to me concerning the number of the beast, is that God confirms in threes. We can see this throughout scripture:

  “For there are three that bear witness in heaven: the Father, the Word, and the Holy Spirit; and these three are one” (1 John 5:7 NKJV).

  “and that He was buried, and that He rose again the third day according to the Scriptures” (1 Corinthians 15:4 NKJV).

  “…Holy, holy, holy, Lord God Almighty, Who was and is and is to come!” (Revelation 4:8 NKJV).

  There are many more examples, but I thought I would just share three of them to make the point.

  Examining Revelation 13:16,17,18, the first group of three I would like to point out is that the mark of the beast is described in three separate verses, 16, 17 and 18.

  The next three I see is in verse 16, “He causes all…” is followed by three contrasting categories of people,

  1 – “both small and great,
  2 – rich and poor,
  3 – free and slave…”.

  Then unto verse 17, it opens with, “and that no one may buy or sell except one who has…”, followed by three explanations of what one must have to buy or sell,

  1 – “…the mark
  2 – or the name of the beast,
  3 – or the number of his name”.

  Now unto verse 18, we read “Let him who has understanding calculate…”, which is followed by,

  1 – “the number of the beast,
  2 – for it is the number of a man:
  3 – His number is 666”.

  The last three I see is the number “6” being used three times in a row. The reason I’m making this point about God confirming in three is because it is the key to unlocking how to calculate the number 666.

  Throughout the centuries there have been people trying to calculate numbers based on titles and names that come up to the number 666 to identify one person, the Antichrist; but from Revelation 13:18, I do not see where God is telling us to count up to 666, but rather to count the number of the beast. This number is identified as 666. So the verse is telling us to count the number 666.

  What does it mean to count? It means to add up. So how could we add up 666? Remember my previous point about God confirming in threes is key to unlocking the number 666. So logically, what would be the best way to count the number 666? To count it equally by using the rule of three based off the number.

  We cannot count it equally as 600+60+6, this would also bring us back to the start.

  We cannot count it as 600+600+600, or 60+60+60 because there are no zeroes in between or at the end of 666.

  The only logical option is 6+6+6=18.

  What is interesting is that the verse that reveals for us to count the number itself is verse 18 (there a total of 18 verses in Revelation Chapter 13).

  Another interesting point is the only two other combinations (making a total of three possible combinations) for placing a “+” symbol in between 666 are:

  66+6=72 and 6+66=72.

  Add both 72’s together and you get 144.

  Why the number 144 is worth our attention is because the verse following Revelation 13:18 is the first time in the Bible where the 144,000 are being described in detail:

  “Then I looked, and behold, a Lamb standing on Mount Zion, and with Him one hundred and forty-four thousand, having His Father’s name written on their foreheads…” (Revelation 14:1).

  Now if you add up all three numbers from counting 666 by moving the “+” symbol around, it would be 72+72+18=162. What is compelling about the number 162, is, if you divide 144,000 by 162, you get 888. The name of Jesus in Greek gematria adds up to 888. The New Testament was originally written in the Greek language. Revelation 14:1 not only mentions the 144,000, but also the Lamb who is Jesus.

  Now what is interesting about the number for Jesus, 888, is that if you apply the same formula that was used to count 666, you get 8+8+8=24. Why the number 24? Revelation chapter 4 tells us there are 24 elders seated around the throne of God. This is the same throne where Jesus sits.

  Now if you take:

  8+8+8=24

  8+88=96

  88+8=96

  you get 24+96+96=216.

  Take 144,000 divided by 216 and you get 666.

  Remember that this was the same exact formula we used to count the number 666 that ultimately brought forth the number 888.

  Here is a quick recap to demonstrate how this formula confirms itself as being the true way to count 666:

  1: 6+6+6=18 > 66+6=72 > 6+66=72 > 18+72+72=162

  2: 144,000 divided by 162=888

  3: 8+8+8=24 > 88+8=96 > 8+88=96 > 24+96+96=216

  4: 144,000 divided by 216=666

  1: 6+6+6=18 > 66+6=72…

  As you can see, it is perpetual. And remember that we consistently used a formula that worked in threes being the number that God uses for confirmation.

  Here is another mathematical confirmation: 144,000 divided by 6, divided by 6, divided by 6 (6,6,6) equals 666.

  So what could this mean? Well we know in this world we are identified by numbers in various forms. From our birth certificate to social security, as well as our drivers license; being identified based on a system of ruler ship. So it is possible that this RFID microchip will contain a new identification that has a total of 18 characters (6+6+6).

  “here the wisdom is, the one having the mind let him calculate the number of the wild beast, number for “of human” it is, and the number of it 666″ (Revelation 13:1, Greek Translation).

  The Greek word “anthrōpos” being used in verse 18 where it says “of human” is the Greek strongs concordance G444. The first two definitions of the word are “a human being, whether male or female”, and, “generically, to include all human individuals”. Could the number of the beast apply to all mankind?

  In the Greek (the New Testament was originally written in the Greek language), and other translations, you will notice the beast is described as an “it”, instead of “him”. The reason I’m making this point is because when a translation says “His number is 666”, this would imply a singular person, the Antichrist. But by saying “the number of it 666”, implies that it is of the beast system as a whole.

  We can know the number of the beast cannot be to identify products (like a new barcode) to buy or sell because scripture says we cannot buy or sell without the number of the beast. What am I getting at? There will be instances where you could buy something someone made themselves and it wouldn’t have a store branded identification on it. But for this number to be in our chips, that is where it must be to conclude ultimately that we cannot buy or sell without having the number of the beast. As previously mentioned in Revelation 13:18, the number of the beast (6+6+6=18) is a “human number”, definition “generically, to include all human individuals”.

  Truly a great division is taking place between good and evil—both spiritually and physically (riots, unrest, politics). If you take the current year 2020 and divide it by the number 666 (known for its satanic implications) you will get the number 30330. This number 30330 happens to be the number used to vote for Joe Biden and Kamala Harris. Freaky? And one thing is certain, 2020 is truly being divided by Satan. He is the master deceiver and spreader of chaos. Jesus calls him the father of lies.

  So I looked up this number 30330 concerning Joe Biden, and I found this information:

  If you send a text to that number (at that time), you would get a response asking to support Joe’s campaign to take down Donald Trump, with one part in caps saying “CHIP IN >>” pointing to a link to go and donate.

  “CHIP IN”? Obama has used this phrase in the past on his twitter and people believe it is a subliminal message to receive the mark of the beast, that is to say the implantable RFID microCHIP that will go IN our body.

  Go to: https://2ruth.org to see all the proof!

  Is your name written in the Lamb’s book of life? Jesus says that we must be born again to enter the kingdom of God in the Gospel of John chapter 3.

  “Then a third angel followed them, saying with a loud voice, “If anyone worships the beast and his image, and receives his mark on his forehead or on his hand, he himself shall also drink of the wine of the wrath of God, which is poured out full strength into the cup of His indignation. He shall be tormented with fire and brimstone in the presence of the holy angels and in the presence of the Lamb. And the smoke of their torment ascends forever and ever; and they have no rest day or night, who worship the beast and his image, and whoever receives the mark of his name” (Revelation 14:9-11).

  BARACK OBAMA IS THE ANTICHRIST:

  In the Islamic religion they have man called the Mahdi who is known as their messiah of whom they are waiting to take the stage. There are many testimonies from people online who believe this man will be Barack Obama who is to be the biblical Antichrist based off dreams they have received. I myself have had strange dreams about him like no other person. So much so that I decided to share this information.

  He came on stage claiming to be a Christian with no affiliation to the Muslim faith…

  “In our lives, Michelle and I have been strengthened by our Christian faith. But there have been times where my faith has been questioned — by people who don’t know me — or they’ve said that I adhere to a different religion, as if that were somehow a bad thing,” – Barack Obama

  …but was later revealed by his own family members that he indeed is a devout Muslim.

  So what’s in the name? The meaning of someones name can say a lot about a person. God throughout history has given names to people that have a specific meaning tied to their lives. How about the name Barack Obama? Let us take a look at what may be hiding beneath the surface…

  “And He (Jesus) said to them (His disciples), ‘I saw Satan fall like lightning from heaven'” (Luke 10:18).

  In the Hebrew language we can uncover the meaning behind the name Barack Obama.

  Barack, also transliterated as Baraq, in Hebrew is: lightning

  baraq – Biblical definition:

  From Strongs H1299; lightning; by analogy a gleam; concretely a flashing sword: – bright, glitter (-ing, sword), lightning. (Strongs Hebrew word H1300 baraq baw-rawk’)

  Barak ‘O’bamah, The use of bamah is used to refer to the “heights” of Heaven.

  bamah – Biblical definition:

  From an unused root (meaning to be high); an elevation: – height, high place, wave. (Strongs Hebrew word H1116 bamah baw-maw’)

  The day following the election of Barack Obama (11/04/08), the winning pick 3 lotto numbers in Illinois (Obama’s home state) for 11/5/08 were 666.

  Obama was a U.S. senator for Illinois, and his zip code was 60606.

  The names of both of Obama’s daughters are Malia and Natasha. If we were to write those names backwards we would get “ailam ahsatan”. Now if we remove the letters that spell “Alah” (Allah being the God of Islam), we get “I am Satan”. Coincidence? I don’t think so.

  These are just a few of many evidences why Barack Obama is the Antichrist. You can see many more in my article on the website above, as well as read about the dreams I’ve had concerning this man. I’m more than convinced that God has shown me that he is without a doubt the Antichrist, and we will see him rise to power in the not so dinstant future.

  Jesus stands alone among the other religions who say to rightly weigh the scales of good and evil, and to make sure you have done more good than bad in this life. Is this how we conduct ourselves justly in a court of law? Bearing the image of God, is this how we project this image into our reality?

  Our good works cannot save us. If we step before a judge, being guilty of a crime, the judge will not judge us by the good that we have done, but rather the crimes we have committed. If we as fallen humanity, created in God’s image, pose this type of justice, how much more a perfect, righteous, and Holy God?

  God has brought down His moral law’s through the 10 commandments given to Moses at Mt. Sinai. These laws were not given so we may be justified, rather that we may see the need for a savior. They are the mirror of God’s character of what He has put in each and every one of us, with our conscious bearing witness that we know that it is wrong to steal, lie, dishonor our parents, and so forth.

  We can try and follow the moral laws of the 10 commandments, but we will never catch up to them to be justified before a Holy God. That same word of the law given to Moses became flesh over 2000 years ago in the body of Jesus Christ. He came to be our justification by fulfilling the law, living a sinless perfect life that only God could fulfill; even bringing the law to it’s truest light by stating, “You have heard that it was said to those of old, ‘You shall not commit adultery.’ But I say to you that whoever looks at a woman to lust for her has already committed adultery with her in his heart” (Matthew 5:27-28).

  The gap between us and the law can never be reconciled by our own merit, but the arm of Jesus is stretched out by the grace and mercy of God. And if we are to grab on, through faith in Him, He will pull us up being the one to justify us. As in the court of law, if someone steps in and pays our fine, even though we are guilty, the judge can do what is legal and just and let us go free. That is what Jesus did almost 2000 years ago on the cross. It was a legal transaction being fulfilled in the spiritual realm by the shedding of His blood.

  Because God is Holy and just, the wrath that we deserve could not go unnoticed. Through the perfect righteousness and justice of God’s character, it must be dealt with, it must be quenched, it must be satisfied.

  For God takes no pleasure in the death of the wicked (Ezekiel 18:23). This is why in Isaiah chapter 53, where it speaks of the coming Messiah and His soul being a sacrifice for our sins, why it says it pleased God to crush His only begotten Son.

  This is because the wrath that we deserve was justified by being poured out upon His Son. If that wrath was poured out on us, we would all die and go to hell. God created a way of escape by pouring it out on His Son whose soul could not be left in Hades, but was raised to life on the third day and seated at the right hand of God in power.

  So now when we put on the Lord Jesus Christ (Romans 13:14), God no longer sees the person who deserves His wrath, but rather the glorious image of His perfect Son dwelling in us, justifying us as if we received the wrath we deserve, making a way of escape from the curse of death.

  Now what we must do is repent and put our trust and faith in the savior, confessing and forsaking our sins. This is not just a head knowledge of believing in Jesus, but rather receiving His words, taking them to heart, so that we may truly be transformed into the image of God. Where we no longer live to practice sin, but rather turn from our sins and practice righteousness through faith in Him.

  Jesus answered, “Most assuredly, I say to you, unless one is born of water and the Spirit, he cannot enter the kingdom of God. That which is born of the flesh is flesh, and that which is born of the Spirit is spirit. Do not marvel that I said to you, ‘You must be born again'” (John 3:5-7).

  Come before the Lord with a contrite spirit, humble yourself, ask Him for His forgiveness, to receive the free gift of His salvation, to receive His Holy Spirit, so that you may be transformed into a new creature, into a child of the living God.

  There is a reason why the words of Jesus have been translated in to over 2000 languages, and nothing comes remotely close (the Quran just over 100), because there is a God in heaven who desires to have a relationship with you, to know Him through His word, as that is how we personally get to know anybody. There is a reason why it is the year 2021, because Jesus came to earth just over 2000 years ago fulfilling major prophecy causing a divide in our timeline.

  Jesus loves you! Seek Him while He may be found! We must repent and turn from practicing sin…for if we are not following Jesus, we are following the devil. There is no neatural ground. We are either living in the lie, or the truth. God bless you!

 9. קמגרה למכירה במודיעין פעמים רבות אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו, אבל “רק הפעם” פשוט נמנעים מלעשות את זה, פשוט כי זה דורש יותר מדי מאמץ. אותו הדבר ������� ������� ��� �������

 10. ❤️ Official Platform Uniswap Free Gateway go free $400! Click Here: https://telegra.ph/Official-Platform-Uniswap-Free-Gateway-11-30 ❤️

 11. 6 maanden ago

  ❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSJV3 ❤️

 12. 6 maanden ago

  ❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSJVK ❤️

 13. After I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Thank you!} לאתר הבית

 14. 3 jaar ago

  Ik zie sugar bear hair veel op instagram maar kende dit verhaal nog niet.