Menu & Search

Balm up! De 5 lip balms in mijn handtas(sen)

Van budget-proof tot schaamteloos luxe: de olie en balsem voor mijn lippen.


10 jaar geleden zou ik minstens 4 lip balms in 1 handtas hebben meegezeuld, maar ik heb geleerd te investeren in … wel, a better balm (enfin, in de meeste gevallen toch). Kwaliteit is alles voor een lippenbalsem; het leven is te kort om je lippen te ‘verzorgen’ door ze op te sluiten achter een laagje goedkoop geparfumeerde petrolatum, a.k.a. minerale olie, met helemaal niets van hydraterende bestanddelen om te laten inwerken.

Tata Harper Be Adored

getinte balsem voor luxepoes met (eerste) rimpeltjes

Met 30 EUR niet de goedkoopste van de hoop, maar wel bijzonder fijn. Tata beschrijft deze als een “rosy-tinted plumping & line reducing treatment“. Gewapend met olijf-, camellia, abrikozen-, avocado- en açaiolie, bijenwas, cacaoboter, dadelextract, arnica en meer, is dit one hydrating m*therf*cker. De frambozenrode kleur geeft mijn van nature huidkleurige lippen een gezonde rozige tint. Voelt luxueus, ruikt heerlijk, werkt super. Gevonden bij Fin Du Jour in Antwerpen.

Weleda Everon

matte quick fix + bescherming met easy access

Random feitje: de naam van deze lip balm doet me altijd denken aan A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare; het zou de tweelingbroer van Oberon kunnen zijn ofzo. (Heb hier nachtjes aan doorgewerkt tijdens mijn studies, is nooit meer goedgekomen. 💜🧚🏽‍♂️)
Maar bon, de balsem dus. Z’n magie zit in jojobaolie, sheaboter, candelila-, bijen- en rozenwas. Door de dikkere, waxy textuur, vind ik deze fijn om bij de hand te houden op koude dagen want speelt braaf samen met de meeste lipsticks. Een tube gaat de hele winter mee en vind je voor 5EUR in de Delhaize. Makkelijk. Zit al aan m’n derde stick, maar heb er wel eentje kwijtgespeeld (zoals dat gebeurt met lippenbalsems).

Winky Lux Rainbow Confetti

leuk maar dubieus maar leuk – en shady

Ok, deze heeft eh … wat uitleg nodig. Ik heb hem namelijk niet gekocht omdat ik er veel van verwachtte. Klinkt niet logisch maar te mijner verdediging: ik ben een blogger, ik wil op de hoogte zijn. En Winky Lux stond al enige tijd op mijn radar, en not in a good way. Tijd voor een verhaaltje!

De eerste keer dat ik hun Flower Balm (zie hier) spotte – op Instagram, denk ik – scrolde ik rustig verder. Tot ik deze balsem ook begon tegen te komen op (beauty nieuws)blogs, onder titels als “the cutest balm ever” enzo. Eerlijk? Ik vond/vind hem eruit zien als een dollarstore kindermakeupje en begreep niet waarom die lelijke balsem overal opgepikt werd. Zélfs al heb je een goede PR of gooi je er 💰💰💰 tegenaan, weetjewel? Twee jaar later heeft het merk tig producten op de markt gegooid, zijn ze te koop in de grote (r)etailers en heeft Forbes het over “cult ‘fast-beauty’ brand Winky Lux” (zie hier). WAT HEB IK GEMIST?! Ik bedoel, zonder onze vriend Google vind je niet eens hun about pagina en wanneer je die toch tevoorschijn sherlockholmest, laadt die niet volledig en stuurt ‘ie je automatisch door naar de productpagina. Hun insta feed ziet er mooi uit, maar de producten zelf ogen zo cheap. Zeker voor hun prijs. Ik betaalde een 15 EUR voor deze kleine balsem bij Sephora (Lille).
Want uiteraard: that happened. Toen ik met Sté in Lille ben gesukkeld – wegens Sephora; we zijn gestart in Kortrijk en wilden daar adresjes gaan ontdekken maar de Sephora lokroep was te sterk – en ik spotte de Rainbow Confetti lip balm in de rekken naast de kassa, argh … je girl zwichtte en moest deze proberen.

Het verdict? Het is zo’n ‘magische’ custom-roze balsem à la de Dior Lip Glow, maar verrassend genoeg (lalala 💅🏼) doet de Winky Lux niets bij mij. Oh fucking well. De balsem is vegan, geformuleerd zonder parabenen en voelt beter voor m’n lippen dan een Labello, al voelt de verpakking veel goedkoper.

Darphin Petal Infusion Lip Oil

het hybride twijfelgeval

Dit is de sample (vandaar de sticker onderaan deze blogpost) en een typisch gevalletje als-ik-hem-niet-had-gekregen-had-ik-hem-nooit-ontdekt. Zoals je kan zien op de foto, is hij al goed gebruikt. Oorspronkelijk was hij helemaal transparant maar ondertussen is hij vertroebelt. Hoe meer in in de tube ‘roer’ om de rozenblaadjes weg te lokken van de bodem, hoe erger het wordt. Best viezig, vind ik. Z’n initiële selling point – a.k.a. z’n looks – gaat dus snel in rook op, moet ik zeggen. Gelukkig is deze Darphin meer dan een mooierd, namelijk een goed werkend product.
Sterker nog, de reden waarom ik hem eerst maar niets vond (brengt aan als een plakkerige glossformule, ew) blijkt uiteindelijk de reden waarom ik hem ben blijven gebruiken. Lemme explain. De stroperigheid versmelt nog wat met de huid en als je hem voorzichtig afdept met een tissue, vormt ‘ie een prima basis voor lipstick. Ondertussen heb je urenlang zachte lippen dankzij een cocktail van abrikozen- en druivenpitolie + synthetische ingrediënten als hydrogenated polyisobutene (wordt vaak gebruikt als alternatief voor minerale olie en in deze formule als alternatief voor een was), octyldodecanol (een vetalcohol gewonnen uit planten) en ethylhexyl palmitate (organisch alternatief voor siliconen).

Ga ik hem opnieuw kopen? Moeilijk te zeggen. Ik neig nu naar nee, maar kan hem ondertussen nog lustig gebruiken. We zullen nog eens praten wanneer hij op is, k? Misschien heeft hij tegen dan toch een ondoorschijnende tube en ziet het er wat beter uit na een maand in gebruik. 👽 (Do it, Darphin!)

P.S. Doet me qua naam en textuur denken aan dat ander twijfelgeval dat ik helemaal heb opgebruikt, de Clarins Eclat Minute Lip Comfort Oil.

Lancôme Juicy Shaker

de undercover (favoriete) lip oil

Deze heb je wel vaker zien passeren op Joliette. Technisch gezien een makeupje en geen balsem, maar ik gebruik de Juicy Shakers gewoon als een tinted balm. Voelt aangenamer dan een gloss (het heeft echt een luchtige olietextuur, dus nothing sticky ‘bout it) en maakt/houdt mijn lippen zacht dankzij (o.a.) een mix van hondsroos-, perzikpit-, cranberry- en amandelolie. Love ittt.

[hygge_icon icon=”smile”]

Vertel!
Welke lip balm gebruik jij momenteel?

[hygge_icon icon=”earth”] [hygge_icon icon=”coffee-cup”] [hygge_icon icon=”bubble”]

2 Comments

 1. 3 jaar ago

  Ik heb ene met cacaoboter van de Body Shop; echt al een stuk of tien van gekocht de voorbije jaren :D
  Want ja, ik raak die ook altijd kwijt :D

  xo Noor

 2. Jennifer Dhont
  3 jaar ago

  Ik heb jaaaaaren droge lippen en velletjes gehad tot ik ontdekte dat vaseline 1 keer smorgens en 1 keer ’s avonds aanbrengen gewoon voldoende is, lol. Nu neem ik daar gewoon een potje van mee in mn handtas. Fancy dure lipbalms verlies ik altijd en werken nooit zo goed, maar zien er wel mooier uit… damn!

  Jennifer