Menu & Search

Badkamer routine update

Een kleine collage van nieuwigheden in m'n badkamer.


Supermegarandom blogpost omdat ik geen zin heb / het geen zin heeft om individuele artikeltjes te maken 🙃 maar ik heb een paar leuke nieuwe dingen in mijn badkamer routine die ik wil delen. Er zit een soortement van thema in. Ok nee, twee: naked producten (shampoo bar, bubble bar, stuk douchegel/zeep/spul) en fancy slightly overpriced basics.

going naked (met Lush)

Ik zou graag zeggen dat ik verpakkingsvrije producten heb gekocht omdat ze beter zijn voor het milieu; dat is echter bullshit: ik heb ze gekocht omdat ik het gewoon goede producten vind en ze zijn toevallig verpakkingsvrij. Allezja, toevallig … Naakte producten hebben als grote voordeel dat ze de ruimte parfumeren wanneer ze liggen te wachten tot ik ze gebruik. Daarnaast gebruik ik ze ook gemakkelijker op omdat ze anders zo lastig in de weg liggen. Een fles zet je opzij wanneer je zin hebt in wat anders, maar meer dan twee stukken douchespul in de cabine hebben rondslingeren is gewoon niet handig. Dusss ja, voordelen voordelen voordelen!

Deze romige naked showergel in American Cream ruikt absoluut zalig: vanille en een subtiele wolk van suikerspin-met-verse-aardbeien. Wordt verkocht in de vorm van een fles (zie hier) maar dat vind ik niet handig, dus ik snijd er stukken af. Maakt m’n huid schoon, zacht en parfumeert alles met z’n verslavende, zoete geur.

Minstens even zacht en zoet: de shampoo bar in Honey I Washed My Hair. Handig tijdens het reizen & kamperen. Aangezien het daar niet direct ’t weer voor is, ben ik deze aan het opmaken in onze eigen douche. Heel fijn product en gaat echt belachelijk lang mee. (Hoe zelfs?)

De Unicorn Horn bubble bar gaat al een poos mee als valentijn exclusive en die heb ik tot nu toe ook echt al elk jaar gehad. Het is even geleden, maar ik heb jarenlang exclusief Lush bubble bars gebruikt voor mijn badjes, dus dit voelt een beetje als coming home. Ik doe best lang met één bar – minstens vijf keer badderen – en bewaar ze in de papieren zak waarin ik ze koop; wanneer de bubble bar op is, gaat het zakje bij ’t oud papier om te worden gerecycleerd.

douche upgrade

Er is een nieuw beauty adresje in Antwerpen – Mooy, op de Lombardevest – en van alle mooie, lekkere dingen daar heb ik een deo stick mee naar huis gesleept. (Flashback naar die keer dat Pinko me wilde kleden en ik een joggingbroek koos, mijn mama was not amused. ’t Was wel een mooie joggingbroek.) Een fancy Agent Nateur deo stick … voor mannen. Don’t judge.

Mijn bougie* douche olie van Delbôve heb je al gezien. Daar ben ik echt belachelijk zuinig op want eerlijk: ik ben niet rijk genoeg voor frequente Delbôve shopsessies. Best moeilijk want dit spul ruikt/voelt za-lig. 😍 (*Oh wauw, dit woord werkt echt niet als ik het hier in een Nederlandse tekst typ; het leest als Frans voor kaars in plaats van internet voor ‘bourgeoisie’.)

Het laatste item waar ik over wil vertellen is m’n Shhhowercap badmuts. Die dingen maken je leven zoveel makkelijker, maar een standaard model kraakt – gruwelijk geluid ’s ochtends – en is geen lang leven beschoren. Plus: lelijk as fuck. Toen ik de Shhhowercap spotte op de blog van Franciska Bosmans en zag dat die ook bestaat in luipaardmotief? S O L D! Het ding was duur én daarbovenop moest ik nog 33 EUR douanekosten betalen (😒😒😒) maar dat is het zo waard gebleken. Ik draag het elke dag onder de douche, elke keer wanneer ik een bad neem, ’s avonds wanneer ik m’n makeup er af was, elke keer wanneer ik een maskertje leg, … ik hou echt belachelijk veel van dit ding.

P.S. Het boek is Rosewater van Tade Thompson. Tip voor wie into (Nigeriaanse) sci-fi is en/of wel eens een teentje in dat zwembad wil steken.

P.S.S. Het masker is de Supermud van Glamglow, die ik gekregen heb. Best fijn maar geen goed plan voor ’s ochtends (maakt m’n gezicht rood) noch in combinatie met een aantal van m’n huidige routineproducten (het is een cocktail van o.a. 6 zuren + houtskool) maar ik moet zeggen: het doet z’n werk. Soort van heavy duty versie van m’n favoriete sheet mask. (Die laatste is wel handiger + goedkoper. 🤗)

2 Comments

  1. 3 jaar ago

    Wat een heerlijke producten!!

  2. Lisa
    3 jaar ago

    Leuk! <3