Menu & Search

B. Balenciaga

Introducing B. van Balenciaga, het nieuwe parfum van het huis en een flacon + geur om verliefd op te worden. Zoals het hoort voor Balenciaga is het easy to love, maar met een vernieuwende edge. “Every element required in the process of evaluation of what had been done and what had never been done before,” aldus creative director Alexander Wang. Check.

Het robuuste flacon houdt het midden tussen stoer en fragiel. Het troebele glas is geïnspireerd op de marmeren vloer in het originele Balenciaga salon aan de Avenue George V. in Parijs, de vorm van het flacon en de dop nonchalant geometrisch en in lijn met de huidige mode en accessoires van het merk – een minimalistische visie op hedendaagse vrouwelijkheid: sterk maar met een dromerig hart.
B. ziet er uit als een kind van haar tijd, maar ook de geur is in lijn met de zeitgeist. De compositie heeft, net zoals het flacon, een subtiel masculin kantje maar wordt nooit unisex. Fris, helder, charmant, anders. Parfumeur Domitille Bertier koos voor een mooie, maar vernieuwende combinatie van groene noten en hout. Ze creëerde hiermee een uiterst elegante geur, perfect voor overdag.

top – edamame, lelietjes-van-dalen, groen blad van viooltjes
hart – iriswortel, hart van cederhout
basis – ambrettazaad, kasjmierhout

verkrijgbaar sinds deze maand bij de parfumerie – €81,05/50ml

7 Comments

 1. 7 jaar ago

  Mooie foto’s!

 2. Prachtige flacon! Ik denk dat de geur zelf niets voor mij is. Ik ben meer van de pittige, zwaardere geuren.

 3. 7 jaar ago

  Wat een classy flesje! En de geurnoten spreken me zeker aan.

 4. 7 jaar ago

  Die flacon vind ike cht prachtig!

 5. ik vind hem echt heel erg goed, maar doet mij wel overdreven hard denken aan light blue van dolce & gabbana

  • 7 jaar ago

   Inderdaad, deed mij er ook aan denken. Iets groener, minder citrus en een – bij mij – romiger drydown. Het witte hout komt in B. meer naar voor.

 6. 7 jaar ago

  Suuuupermooi flesje! Klinkt ook als een geur die ik wel zou dragen. :)