Menu & Search
Annick Goutal – Rose Pompon

Annick Goutal – Rose Pompon

Het is de sensuele, warme geur, de cocktail van zoete, sappige zwarte bessen met tintelende roze peper die mij zo aan de herfst doet denken.


img_8999_bis

Rose Pompon van Annick Goutal debuteerde dit voorjaar, maar ik hield hem voor jullie achter tot nu. Deze frisse rozengeur door Camille (dochter-van) Goutal en Philippine Courtière met hint van pioen past volgens mij namelijk perfect bij het kouder wordende regenweer van de herfst. In a good way. Een woordje uitleg…

Een geur is natuurlijk heel persoonlijk en hoewel quasi iedereen dit een uitgesproken zomerparfum vindt, is deze compositie rond roos overduidelijk een najaarsgeur. Dat komende van een vrouw die het jaar rond patchouli – ook een noot in deze – kan appreciëren, I know… Het is de sensuele, warme geur, de cocktail van zoete, sappige zwarte bessen met tintelende roze peper die mij zo aan de herfst doet denken. Een geruststellende, gezellige herfstgeur, mij mogelijk Pavlov-gewijs aangeleerd door de vele Comforter (Lush) badjes en de parfums met rozen en roze peper waar het huis van mijn moeder’s moeder in gehuld is tijdens de feestdagen. De pastelgele rosa centifolia in de tuin van de ouders van mijn vriend, op het platteland, naast de frambozenstruik aan het hek van de boomgaard. Nat van de vroege ochtendmist. Misschien transformeert Rose Pompon gewoon anders op mijn huid.

noten: Bulgaarse roos, framboos, zwarte bessen, roze peper, Taif roos, ceder, patchouli, witte muskus

Deze warme, cederhouten rozen-en-bessencombinatie heeft een bitterzoet kantje. Ze draagt makkelijk, met een sillage die niet al te prominent is, wat haar office-proof maakt, en een draagtijd van enkele uren. Toch heeft Rose Pompon, naast zacht en vrolijk (muskus, framboos, rozen) iets vaaglijk wild (de zwarte bessen, de patchouli) wat dit ogenschijnlijk brave roze meisje-meisje flesje een edge geeft – een zekere “ondeugendheid”, zoals het merk zelf suggereert.

img_8995_bis

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
+/- €106 /100ml
verkrijgbaar bij o.a. Neccesities (Antwerpen, Steenhouwersvest 28)

samples

Save

Save

Save

2 Comments

  1. 6 jaar ago

    Klinkt wel lekker! Maar de flacon is niet zo mijn smaak.

  2. 6 jaar ago

    Mooie flacon. IK ben benieuwd naar de geur.