Menu & Search
A candle a day keeps the blues at bay

A candle a day keeps the blues at bay

Wanneer het weer steeds kouder en grijzer wordt, kan je twee dingen doen: in comfy pyjama je bed inkruipen en er niet meer uitkomen tot het weer lente is, of een beetje gezelligheid en warmte toevoegen aan je nederige stulpje. Mijn voorkeur gaat met stip uit naar de tweede optie, aangezien winterslaap me het kerstdiner zou doen missen. Ovenhapjes, my dears, meer zeg ik niet. De beste manier om winterse gezelligheid in je interieur te brengen? Geurkaarsen! Wegens sfeervol, welriekend en in het beste geval ook nog eens esthetisch verantwoord. Deze kaarsen maken alvast komaf met dat winterdipje.

img_9185

[striped]1/ Diptyque – Feu de Bois[/striped]

Een klassieker en social media darling, maar volledig terecht. Zoals de naam al verklapt simpelweg de geur van een knisperend haardvuur. Vuur, rook, smeulend hout = geur van mijn dromen. Extreem realistisch, maar tegelijkertijd extreem chic. En het beste van al? Geen gesukkel met krantenpapier, aanmaakblokjes en halve boomstammen. Eén simpele luciferstreek en geen gast die gelooft dat je écht geen open haard in je appartement hebt. Waarom bestaat hier in godsnaam geen parfum van, Diptyque? [icon]brook-icon-tag3[/icon] (190 g – € 46)

P.S.: Muji’s Log Fire (€ 5,50) mag er dan wel niet zo luxueus uitzien als een Diptyque-kaars, qua geur komt het aardig in de buurt. En je kan er acht kopen voor de prijs van één Feu de Bois…

[striped]2/ Cire Trudon – Byron[/striped]

Byron is een zoet-kruidige mengeling van cognac, leer, hout, wierook. Denk: eikenhouten bureau, lederen Chesterfield, stapels boeken en een aristocratische dandy in zijden kamerjas; een ganzenveer in de ene hand, een glas cognac in de andere. Boozy, en dus een tikje bedwelmend, maar het soort warme roes waar ik me graag aan overgeef. [icon]brook-icon-tag3[/icon] (270 g – € 67)

[striped]3/ Byredo – Vanquish[/striped]

Op het eerste zicht zou je het misschien niet zeggen, maar deze mix van wierook, houtnoten en rozen is verbazend licht. Alsof je je kleren hebt gewassen met rozenwater en ze nonchalant te drogen hangt in je woonkamer, waar toevallig een Feu de Bois-achtige geurkaars brandt. Gewoon, omdat het kán. En omdat zo’n sleeke Byredo-kaars je meteen de indruk geeft dat je in een loft in New York woont, natuurlijk. [icon]brook-icon-tag3[/icon] (240 g – € 55)

Als een iets vrouwelijkere en iets transparantere versie van Penhaligon’s stopgezette Elixir, maar dan in kaarsvorm. AKA de geurkaars waar ik zo af en toe bovenhang in de hoop dat de geur blijft hangen in mijn haar en kleren. In ’t leven moet een mens soms inventief zijn!

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

Deze blogpost werd geschreven door parfum savvy Kora-Lee Lust. Onze paden kruisten elkaar ooit bij de bakker op ’t Zuid – of all places – en later op events. Toen we elkaar op een dag troffen voor de vitrine van Antwerpse nicheparfumerie Necessities, hebben we besloten dat dit écht wel een teken was en na een aantal parfum-, koffie- en allround (pun possibly intended) food dates, heb ik haar zo ver gekregen haar favoriete parfumerievondsten met jou te delen, lieve lezer. Vandaag las je haar eerste blogpost op Joliette. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen.

x Lisha

tekst: Kora-Lee Lust
afbeelding (collage): Jelissa Leffelaer

Save

Save

Save

Save

Save

5 Comments

 1. 5 jaar ago

  Heel fijn artikel & goed geschreven!
  Liefs,
  Yara

 2. Yaay voor Kora-Lee! Geweldig leuk om haar hier terug te vinden :) Die BYREDO wil ik wel eens ruiken.. Maar ik viel net head-over-heels voor de Cinéma Bleu geurkaars van Marie-Stella-Maris, ik durf ze de beste geurkaars die ik ken te noemen.

 3. 5 jaar ago

  @ Veroniek: Hoera! Bedankt voor de lieve feedback, Veroniek. :) Couldn’t agree more. <3

  @ Kiss & Make-up: Die heeft mijn mama staan nu, ruikt inderdaad ook heerlijk.

 4. Veroniek
  5 jaar ago

  Mooi artikel met een schrijfstijl die hier perfect past en aansluit bij wat we op andere dagen mogen lezen.

 5. 5 jaar ago

  Zware geurkaarsenaddict hier! Heb nu die van de Rituals The Ritual of Light collectie branden, maar ze is zo goed als op, misschien nog een dag.