Menu & Search
3x op(nieuw te kopen)

3x op(nieuw te kopen)

Een nieuw seizoen, een nieuw beautyregime. Dat zou je toch verwachten. Zeker als je beautykast uitpuilt van de nog uit te testen producten, er zoveel leuke nieuwe releases zijn dat je het amper nog kan bijhouden en beautyshoppen de enige reden is waarom je mentaal nog min of meer gezond bent. Ik zou zeggen: It’s cheaper than therapy, maar daar ben ik ondertussen al lang niet meer zo zeker van. En toch… Toch zijn er een paar beautyfavorieten die niet in mijn beautyarsenaal mogen ontbreken. Als in: nooit.
Deze beauty essentials heb ik de voorbije weken opgemaakt, en stante pede weer op mijn boodschappenlijstje gezet. Wegens uitbrekend angstzweet, klamme handen en een op hol geslagen hartslag als ik nog maar dácht aan het feit dat hun einde in zicht was. Soms komt je gezondheid op de eerste plaats, n’est-ce pas?

1. Creed Royal Oud

Royal Oud van nicheparfumhuis Creed was niet per se liefde op het eerste gezicht. De rokerige opening deed me te veel denken aan pijprokende oude mannen in tweedpak. Maar ik heb een groot zwak voor droge, rokerige parfums en hoe vaker ik Royal Oud testte, hoe meer ik ervan ging houden.

Het vleugje sigarenrook in de opening, de smeulende wierook in het hart en een erg cleane oud die een tikkeltje sensualiteit verleent aan een parfum dat verder erg elegant en haast zepig-fris aandoet, op een bedje van musk, tonka, ceder en sandelhout. Je begrijpt waarom ik uiteindelijk door de knieën ging. Oriëntaals, dat zeker, maar mijlenver af van de vaak zware, dierlijke oudgeuren. Ik heb al twee flesjes versleten, en dat zullen zeker niet de laatste zijn…

o.a. bij Necessities (link)
€ 152/75 ml, € 194/100 ml

2. Santa Maria Novella-zepen

De zepen van Santa Maria Novella zijn al jaren een beauty staple. De amandelzeep of Sapone alla mandorla leerde ik voor het eerst kennen tijdens een vakantiejob in Toscane. Toen de moeder van het Italiaanse gastgezin waarbij ik verbleef het chique gele kartonnen doosje opende, was ik zo onder de indruk van de verfijnde amandelzeep dat ik me in de hoofdboetiek in Firenze nog diezelfde vakantie een exemplaar aanschafte. Een lekker zepige amandelgeur, heerlijk fijn schuim en een streelzacht velletje, met dank aan de amandelolie waarmee de zeep gemaakt is. Geen wonder dat koningin Paola fan is…

https://www.instagram.com/p/BQOJnewhr8r/?taken-by=koraleelust

De olijfolievariant ontdekte ik toen de Sapone alla mandorla op een noodlottige dag was uitverkocht. De geur van deze Sapone all’olio di oliva is iets neutraler en iets typisch zepiger dan bij de amandelzeep, maar de extra vergine-olijfolie hydrateert zo mogelijk nog beter. Oftewel: een nóg zachter velletje! En de olijfgroene verpakking met elegante gouden letters is misschien wel de kers op de taart. Ik heb ondertussen al genoeg doosjes verzameld om een fort mee te bouwen, maar deze zeepjes zijn blijvers. Lekker luxueus, maar ook lekker betaalbaar: zo hebben we het graag!

Santa Maria Novella Sapone alla mandorla (€ 15/105 g)
Santa Maria Novella Sapone all’olio di oliva, (€ 20/100 g)
o.a. bij Graanmarkt 13 en Senteurs d’Ailleurs

3. Maison Delbôve Cosmetics Crème Sorcière & Eau Sorcière

Nieuwe beautyproducten in fancy verpakkingen doen mijn hart sowieso sneller slaan, maar als ze ook nog eens Belgisch én erg doeltreffend zijn, ben ik fan.
De Crème Sorcière en Eau Sorcière van Maison Delbôve hebben de afgelopen maanden mijn beautyroutine stevig afgeslankt. Dit zijn namelijk de enige twee skincareproducten die je nodig hebt. Twee! Ik kan persoonlijk ook niet leven zonder Bioderma’s micellair water, Paula’s Choice Skin Perfecting Liquid en een goeie zonnecrème, maar dan nog, Marie Kondo is er niets bij!

https://www.instagram.com/p/BHP-cLXBzYY/?taken-by=koraleelust

De Crème Sorcière – met o.a. cacaoboter, amandelolie en tarwekiemolie – meng je met een beetje Eau Sorcière tot een smeuïge reinigingscrème die je mooi aanbrengt op een licht vochtige huid. Met een beetje water erbij creëer je een soort reinigingsmelk die je goed inmasseert en uiteindelijk afspoelt of afneemt met een vochtig, eventueel vervolgens met Eau Sorcière bespoten watje. Dan gewoon nog een beetje Crème Sorcière aanbrengen op je mooi gereinigde huid en je blijft achter met een fluweelzacht babyvelletje én een gezonde glow. Ik heb véél minder last van puistjes en onzuiverheden dan vroeger, en een glimmend voorhoofd behoort voorlopig tot de verleden tijd. Pluspunt: werkt uitstékend tegen muggenbeten, jawel. #wondermiddel!

Crème Sorcière (€ 68/100 ml)
Eau Sorcière (€ 42/100 ml)
bij de Maison Delbôve boetieks in Antwerpen, Brussel en online

Deze blogpost werd geschreven door parfum savvy Kora-Lee Lust. Onze paden kruisten elkaar ooit bij de bakker op ’t Zuid – of all places – en later op events. Toen we elkaar op een dag troffen voor de vitrine van Antwerpse nicheparfumerie Necessities, hebben we besloten dat dit écht wel een teken was en na een aantal parfum-, koffie- en allround (pun possibly intended) food dates, heb ik haar zo ver gekregen haar favoriete parfumerievondsten met jou te delen, lieve lezer.

x Lisha

Save

Save

Save

0 Comments