Menu & Search

365 days of summer

De herfst is in volle gang en toen ik daarstraks in de auto stapte om naar het werk te gaan, zou ik gezworen hebben dat de winter zich stilaan aankondigt. Nooo! Ik heb er namelijk nog moeite mee dat de zomer al gedaan is, en ondertussen jaagt Moeder Natuur er gewoon nog een paar seizoenen door. Ik ben not amused! Het is dat ik geen afscheid kan nemen van mijn geliefde Antwerpen, of ik was al lang verhuisd naar de zon…
Maar soit. Gelukkig heb ik toch een klein trucje gevonden om de zomer wat langer te laten duren. Parfum! Dat werkt zo:

Wanneer ik op reis ga, neem ik natuurlijk ook parfum mee – want ik kan niet zonder een geurtje. Die draag ik dan alleen tijdens de vakantie/in de zomer/op reis/… you get the point. Wanneer ik de geur achteraf – bijvoorbeeld een blauwe vrijdag eind oktober – draag, dan doet hij me denken aan die vakantie in de zon. Heerlijk! En ach ja, het garandeert natuurlijk niet meteen goed weer, maar dankzij die parfums ben ik in mijn hoofd nog een klein beetje op vakantie.

Afgelopen vakantie was de reisbestemming Egypte, en elke keer als ik Chanel Chance Eau Tendre of Hermès Un Jardin Après Le Mousson draag, krijg ik weer helemaal een zomerse vibe. Ongeacht de temperatuur, de hoeveelheid kerstlichtjes, of de centimeters sneeuw buiten …

Kan een geur jou ook in gedachten terugbrengen naar
een bepaald moment/ een bepaalde plek?

27 Comments

 1. 4 maanden ago

  Hi, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am tryingto find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 2. 4 maanden ago

  I’m not that much of a online reader to be honest but yourblogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. All the best

 3. 4 maanden ago

  A fascinating discussion is definitely worth comment.
  I believe that you need to publish more on this subject
  matter, it might not be a taboo matter but generally folks don’t speak about these topics.
  To the next! All the best!!

 4. 4 maanden ago

  If you want to take much from this paragraph then you have to
  apply such methods to your won weblog.

 5. 4 maanden ago

  This excellent website really has all the information I needed concerning
  this subject and didn’t know who to ask.

 6. 4 maanden ago

  I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I
  never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my view,
  if all web owners and bloggers made good content
  as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 7. 4 maanden ago

  Hello friends, how is the whole thing, and what you desire to say concerning this post, in myview its in fact awesome for me.

 8. 4 maanden ago

  Nice post. I learn something totally new and challenging
  on blogs I stumbleupon on a daily basis. It’s always exciting to read through articles from
  other authors and practice something from other sites.

 9. 4 maanden ago

  I’m no longer sure where you are getting your info,however great topic. I must spend a while learning more or understanding more.Thanks for excellent info I used to be on the lookout for this infofor my mission.

 10. 4 maanden ago

  Hi, i think that i saw you visited my blog so
  i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!I suppose
  its ok to use some of your ideas!!

 11. 4 maanden ago

  Terrific work! That is the type of info that should be shared
  around the internet. Disgrace on the seek engines for now not positioning this post upper!
  Come on over and visit my website . Thank you =)

 12. 12 jaar ago

  Ik heb dat ook. Alleen is het soms ook negatief helaas.

  Een echt vakantiegeurtje heb ik niet, maar wel een geur dat me aan bvb. ’t werk doet denken, aan m’n vriend, …

 13. 12 jaar ago

  Ik heb ook een geurtje wat mij zo doet denken aan vakantie heet ook Sea & Sun dus is echt een vakantie geurtje!

 14. 12 jaar ago

  geuren doen me àltijd aan iets denken! iets in het verleden, iets abstract, .. ik heb wel wat met geuren denk ik :)

 15. 12 jaar ago

  Hoe grappig! Ik heb dat eerder met muziek, dan luister ik de hele reis vooral naar 1 liedje en als ik terug ben en ik hoor dat liedje ben ik altijd terug in reisstemming :)

 16. 12 jaar ago

  Ik zie Chanel Chance! Die heb ik ook, alleen dan de normale versie haha. Dat is echt mijn ultieme geur en die geeft me echt het zomergevoel altijd. Het is ook zo’n heerlijk vrouwelijk geurtje <3

 17. Danique
  12 jaar ago

  Jaaa ik heb dat met D&G Light Blue.. Ik heb ‘m 2 jaar geleden voor het eerst gekocht in zo’n authentiek parfumwinkeltje in Italië, waar zo’n typisch Italiaanse man mij die verkocht. Ik heb ‘m al een paar keer opnieuw gekocht, en nu staat het flesje op mijn kaptafel, en als ik die geur dan weer ruik, ben ik weer even terug in Italië :grijns:

 18. 12 jaar ago

  Ja <3 iedereen heeft dat met geuren :)

 19. 12 jaar ago

  Dat heb ik altijd met geuren, dat er bepaalde herinneringen aan kleven. :)

 20. 12 jaar ago

  Ik heb dat zelf ook altijd, ik vind het altijd een fijne herinnering ;)

 21. 12 jaar ago

  Mmm, Chanel Chance Eau tendre, een perfect zomergeurtje!
  Ik droeg die dit jaar ook op reis en telkens ik het nu ruik, denk ik aan Frankrijk :)

 22. Marieke
  12 jaar ago

  Niet eens perse parfum. Ook gewoon random geuren. De deo van Fa Natural & Pure White Tea doet me denken aan Jip en Janneke badschuim en dus aan mijn kindertijd :’D De eerste keer dat ik hem opspoot dacht ik echt van … wat is dit nou, omg ♥

 23. 12 jaar ago

  Leuk artikel! En het klopt wel inderdaad :)!

  Mooie foto heb je ervan gemaakt zeg :D!

 24. 12 jaar ago

  Dat is zo’n bijzonder effect van geuren! Sommige geuren kunnen bepaalde herinneringen en gevoelens oproepen. Helaas kan dat ook negatief zijn en dan is die parfum opeens een stuk minder lekker ;)

 25. sonja
  12 jaar ago

  ja hoor ik heb dat ook. Mooie foto trouwens. Bij elk humeur en seizoen hoort een parfun. zo moeder , zo dochter ….