Menu & Search

3 x body lotion voor koude dagen

Nu het steeds kouder wordt - winter is coming, lieve lezer - wordt het hydrateren van de huid eerder een noodzaak dan een treat.


Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Body Creme – Avène TriXera Nutrition Nutri-fluid Lotion Face and Body – Dove DermaSpa Oxygen Touch Luchtige Body Sorbet Lotion

Nu het steeds kouder wordt – winter is coming, lieve lezer – wordt het hydrateren van de lichaamshuid eerder een noodzaak dan een treat. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik krab mezelf kreupel de eerste dagen wanneer het ’s nachts heeft gevroren. Voor het slapengaan kies ik graag voor een olie, rijke crème of boter (lees hier mijn tips van vorige winter) maar ochtenden vragen om een lichtere lotion. Met jouw feedback in mind, presenteer ik je graag drie body lotions die in de rotatie zitten: een budgetvriendelijke drogist/supermarkt buy (Dove DermaSpa Oxygen Touch Luchtige Body Sorbet Lotion – €7/200ml), eentje van bij de apotheker (Avène TriXera Nutrition Nutri-fluid Lotion Face and Body – €17/200ml) en een high-end lotion uit de parfumerie (Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Body Creme – €67/200ml).

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Body Creme

Die laatste voelt duidelijk heel luxueus: lichte textuur, mooi parfum en een prachtige glow als resultaat. Trekt heel snel in en geeft onmiddellijk comfort en effect. Geformuleerd met hetzelfde complex als de Revitalizing Supreme skincare lijn voor het gezicht. Deze van Estée Lauder vind ik door de draaidop ook het fijnst om mee te nemen in de koffer of handtas wegens minimaal risico op lekken.

Avène TriXera Nutrition Nutri-fluid Lotion Face and Body

De Avène lotion is ook heel licht en bijzonder aangenaam om aan te brengen (smeert supermakkelijk uit). Voelt verfrissend en kalmerend. Trekt redelijk snel in, maar geef hem toch een paar minuutjes. Dit product mikt op het hele gezin en kan ook gebruikt worden op het gezicht (tip: soortement van stiekeme skincare om de badkamer binnen te smokkelen voor mannen die koppig/onnozel blijven opperen dat skincare écht alleen iets voor vrouwen is).

Dove DermaSpa Oxygen Touch Luchtige Body Sorbet Lotion

De Oxygen Touch is wat we gewoon zijn van Dove: zachte prijs, zacht op de huid, lekkere geur, … fijn! Smeert ook makkelijk uit (a little goes a long way) maar is initieel iets dikker van textuur. Geeft een fluweelzacht gevoel die de indruk wekt dat hij direct indringt, maar ik blijf toch het gevoel hebben dat er iets van een semi-vet/semi-poederig laagje op mijn huid blijft liggen. Dat resulteert ook in een matter effect op de huid dat lichtjes diffuseert. Lees: optisch mooiere huid. Dat maakt van deze Dove en de Estée Lauder lotion hierboven perfecte kandidaten voor een pre-event/-avondje-uit badkamersessie.

Welke body lotion gebruik jij momenteel?

Save

0 Comments