Welkom, lieve lezer! Joliette publiceert op maan/donderdag. (: (Ok, en ook vaak zaterdags, lalala...)
3 unisex winter parfums

3 unisex winter parfums

3 unisex winter parfums

’s Winters flirt ik al eens graag met de soms vage grens tussen de seksen op het gebied van parfum. Rokerige hout- en lederakkoorden, kruidige toetsen, muskus, … graag, danku! Ik heb iets met de cleane warmte van een herenparfum waar ‘warm’ bij een vrouwengeur snel ‘uitgesproken zwoel’ wordt. Deze olfactorische escapades vallen amper te klasseren onder genderbending, imho, want uiteindelijk is het een kwestie van chemie en veel  van die stoerdere composities hebben een mooie match met mijn huid. Jawel, lieve lezer, ondergetekende werd zeer zelden ontmaskerd als de vrouw die een mannengeur draagt. Ik presenteer u drie flacons die dezer dagen op mijn commode staan.
During winter, I like to flirt with the subtle line between the sexes when it comes to fragrances. Smokey wood and leather accords, a dash of spice and vetiver and musk, … yes please! There is just something about the crisp, clean edge of the warmth in a gentleman’s perfume, compared to the warmth of a ‘pour elle’ that oftentimes comes across shamelessly sultry. These olfactory escapades barely classify as genderbending, imho, since the game of scents plays by the rules of chemistry and my skin has the tendency to beautifully match the more masculine compositions. It just does. I’ve almost never been unmasked as that woman that’s wearing a man’s perfume. Let me present you three bottles that I keep within reach these days.

L’ Homme Idéal van Guerlain met een top van citrus + oranjebloesem + rozemarijn, hart van  amandel + tonkaboon en basis van leder + vetiver + cederhout. De man die dit draagt kan mij krijgen, maar ik kan niet beloven dat ik zijn flacon niet ga stelen als de mijne op is.
Guerlain‘s L’Homme Idéal. The top notes are citrus + orangeblossom + rosemary, the heart is composed of almond + tonka and leather + vetiver + cedarwood form the base. A man who wears this can have me, yet I can’t promise I won’t steal his bottle of L’Homme Idéal when mine runs low.

Ambre & Santal van L’Occitane, een gebalanceerde unisex geur met topnoten van bergamot + rozemarijn, een hart van vijgen + rozen en een basis van  sandal- en cederhout, labdanum en vanille. Mijn go-to van de afgelopen twee weken.
L’Occitane Ambre & Santal is a balanced unisex scent. The top: bergamot + rosemary, the heart: figs + roses and the base: sandal + cedar + labdanum and vanilla. My go-to flacon of the past two weeks.

Red Musk van The Body Shop, een vrouwengeur die ietwat mannelijk aandoet, vertrekkende vanuit de klassieke White Musk, met een twist van peper + kaneel + tabak. Ruikt veel sexier dan de noten doen vermoeden.
Red Musk, a flanker of the The Body Shop classic White Musk is a female’s perfume with a masculine feel to it. The twist of pepper + cinnamon + tobacco does make for a much sexier scent than I initially expected.

x

Draag jij wel eens een parfum van het andere team?
Do you wear fragrances that are meant for the other sex?

 

17 Comments

 • line
  3 jaar ago

  Try Dries Van Noten! Heerlijke mannengeur. Al weet ik niet goed vanbuiten hoe hij heet. Het heeft wat weg van een ancient Diesel parfum…die een waterverstuiver als flacon had :)

  • 3 jaar ago

   Die van Frédéric Malle? Amai, ja… <3

 • L’homme ideal is echt zo’n lekker geurtje!

 • 3 jaar ago

  Ik ben heel erg benieuwd naar Red Musk. Snel eens naar TBS gaan om te ruiken!

 • 3 jaar ago

  Oh yes, Red Musk vind ik zo enorm lekker! Manlief trouwens ook ^^

 • 3 jaar ago

  Ambre & Santal van L’Occitane heb ik stiekem gesprayed toen ik op bezoek was…sorry… maar wel heel erg lekker!

 • 3 jaar ago

  Heb je Tom Ford Noir al geprobeerd? I like it A LOT!

 • 3 jaar ago

  Nee zelf heb ik nog nooit een mannengeur gedragen :)
  Maar ze klinken erg lekker!
  X

 • 3 jaar ago

  Ik hou echt niet van unisex/mannengeuren maar naar red musk ben ik wel benieuwd :)

 • 3 jaar ago

  Red Musk vind ik ook erg lekker!

 • 3 jaar ago

  Red Musk smells totally yummelies!

 • 3 jaar ago

  nee, nog geen mannenparfums gedragen. maar zeg nooit nooit :)

 • 3 jaar ago

  Oh red musk wil ik graag hebben !!

 • 3 jaar ago

  k heb geen mannengeuren, maar ik draag wel vaker uniseksgeuren in de winter ;)

 • Veroniek
  3 jaar ago

  Fijn artikel! In mijn eigen kastje: twee mannengeuren van Guerlain, Habit Rouge en L’Instant de Guerlain pour Homme

 • 3 jaar ago

  Ok nu wil ik het ook proberen :-)
  Heel leuk geschreven dus, je overtuigt mij helemaal! Ik ben vooral nieuwsgierig naar de Red Musk #spannend

 • Redhotjillypeppers
  3 jaar ago

  ah, olfactorisch. Mijn favoriete woord :) Red Musk is ook één van mijn meest gedragen parfums de laatste tijd..

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close