Menu & Search

3 must-visit beauty shops @ Amsterdam

Ik deelde net nog één van m’n favo beauty-adresjes in Antwerpen, vandaag is het de beurt aan Amsterdam. Daar heb je namelijk een aantal hele fijne boetieks met hard-to-find beauty spul. En die winkels zijn ook gewoon open op zondag. #joy Ik reisde er gisteren naartoe met Katia en Kelly gewapend met een bescheiden wishlist, city-proof ballerina’s en een iPhone om alles te registreren. (Kwestie van een beetje bloggen on the go, enzo.) Vandaag drie must-visit adressen voor op je lijstje.

Skins Cosmetics

Top notch make-upjes, niche cosmetica en exclusieve parfums? Skins Cosmetics had me at hello! De winkel is mooi en helder ingericht, de bediening is vriendelijk, blahblah … – maar who cares wanneer je vertoeft in het gezelschap van o.a. Diptyque, Ellis Faas, Aesop, Creed, Le Labo, Eve Lom, Laura Mercier en Philosophy, right?!

Adres: Runstraat 11
w e b s i t e

Een muur Diptyque. Hier leerde ik het merk trouwens kennen, alweer een hele tijd terug.

Inglot

Het superhandige Freedom System. (Foto In De Watten – door Kelly)

Diegenen die de Nederlandse Bblogs een beetje volgen, hebben er vast al veel over gelezen. Inglot is oorspronkelijk een Pools merk, en hoewel ‘Poolse make-up’ me in eerste instantie niet bepaald woest aantrekkelijk leek – ach, vooroordelen! – ben ik helemaal gecharmeerd door deze nieuwkomer. Betaalbare cosmetica in de meest uiteenlopende kleuren en toffe formules, I like. Maar ik viel eigenlijk vooral als een blok voor hun ‘Freedom System’, een manier om je eigen palettes (met oogschaduw, blush, poeder, lipstick, concealer, eyeliner, wenkbrauwpoeder en -gel … you name it) te creëren. Ik stelde er twee samen. Binnenkort meer erover.

Adres: Van Baerlestraat 8
w e b s i t e

Make Up Store

Matte oogschaduw, matte lippotlood, oogpotlood en liquid glitterliner.

Bij Make Up Store – Zweeds van oorsprong – ligt de focus 100% op make-up. De inrichting van de winkel is extreem sober, en je loopt letterlijk rond tussen vier muren doosjes, potjes, tubes en flacons. Love it. Hoewel je er mooie basics kan shoppen, vind ik MUS vooral een aanrader wanneer je iets anders-dan-anders zoekt. Felle kleuren, bijzondere finishes, multi-functionele producten voor creatieve visagie … die dingen. Check ook zeker hun magazine voor inspiratie en algemene prettyness.

Adres: Heiligeweg 9
w e b s i t e

Etc.

Vlak naast MUS vind je ook een M.A.C. store. Sowieso moet je ook naar de Bijenkorf (Dam 1 / website) voor meer M.A.C., Bobbi Brown, Koh, en gewoon hele mooie counters van de grote merken.

Weet jij nog meer adresjes voor Amsterdam? Do share!

Foto’s gemaakt met iPhone, bewerkt in Photoshop.

12 Comments

 1. Fien
  10 jaar ago

  Super tips!
  En altijd open op zondag?! :O
  Heavenly :yes:

 2. 10 jaar ago

  Die eerste kende ik nog niet! Thanks for the tip :D

 3. 10 jaar ago

  Binnenkort echt weer een keer naar A’dam :)

 4. Cindy
  10 jaar ago

  Ik ben ook als een blog gevallen voor Inglot. Ik heb nu al 5 10-eyeshadow paletten -oei!- en ik wil er nog wel een of twee

 5. Deze staan ook op ons komende zondag lijstje! SOAP Treatment Store in de Residentie staat er ook op, net zoals Kiehl’s. Vriendin heeft een hele planning gemaakt dus na terugkomst weet ik meer!

 6. 10 jaar ago

  Heerlijk artikel! Vind trouwens ook dat er erg vriendelijk personeel staat bij de MUS. Ik ben in ieder geval erg goed geholpen toen ik er was.
  Wil nog wel steeds eens naar de Inglot, lijkt me zo’n toffe winkel!

 7. 10 jaar ago

  Oeh leuk! Een Inglot palette staat nog op mijn wishlist en Skins lijkt me een heerlijke winkel :)

 8. 10 jaar ago

  Ik wil ZO graag naar Inglot & Make-up Store! Ik ga binnenkort maar een dagje A’Dam plannen, dunkt me… Leuk artikel!

 9. 10 jaar ago

  Ben al heel lang niet meer in Amsterdam geweest maar wil zeker in ed toekomst een shop tripje boeken :D:D

 10. 10 jaar ago

  Love Amsterdam. En inderdaad, MUS is echt een goed merk :D
  MAC is natuurlijk ook heerlijk om te shoppen, helaas ben ik nog niet naar Inglot geweest :(

 11. 10 jaar ago

  I love Amsterdam! Zou er niet willen wonen, maar vind het er heerlijk shoppen etc. Ben benieuwd naar je aankoopjes ^^