Menu & Search
10 x new in!

10 x new in!

Nog altijd één van mijn favoriete aspecten van het beautybloggen: nieuwe dingen ontdekken, uitproberen, en erover schrijven. Dat laatste gebeurt niet meer zo vaak als ik zou willen, dus ik loop een achterstand op waardoor ik a/ gefrustreerd raak en b/ niet meer alles met jullie deel wat ik wel zou willen delen. Ya see the problem, chickadees? Niets dat ik niet kan oplossen door jullie in één keer een hele reeks nieuwigheden voor te schotelen, ha! Duw jullie serviette maar al aan de kraag, ik heb een vette hap goodies klaarstaan, zoals je hieronder kan zien. Sommige dingen zijn nieuw in de winkel, andere liggen daar al even maar haalden het nooit tot op de blog en moeten echt gedeeld (ik plukte ze uit de badkamer voor de foto). Here goes …

1. Shiseido Ibuki Smart Filtering Smoother Serum

Nog niet gespot in de winkel, maar al wel een nieuwe en onmisbare stap in mijn make-up. Hij wordt gepromoot op social media onder de hashtag #NOFILTERNECESSARY, en ik kan alleen maar zeggen dat deze nieuwe van Shiseido doet wat hij belooft. De beste skin-perfecting primer die ik tot nu toe heb gebruikt voor mijn huid. Ik breng de Ibuki Smart Filtering Smoother aan op plaatsen waar ik de textuur van mijn huid wil vervagen: het topje van mijn neus, onder mijn ogen, het midden van mijn voorhoofd en het occasionele acné-oorlogsgebied. De textuur wordt egaal, silky als een babyhuidje. Daarover breng ik mijn concealer en/of foundation aan. Blijft de hele dag mooi zitten. Voelt ook heel zacht en lekker en irriteert mijn huid niet. Absolute aanrader.

2. Kérastase L’Incroyable Blowdry

Onmisbaar item nr. 2 op de lijst: deze blowdry lotion van Kérastase. Lanceerde rond deze tijd vorig jaar. Ik was onder de indruk van mijn kapperssessie naar aanleiding van de launch, maar het duurde even voor ik thuis de gewoonte ontwikkelde naar deze styling lotion te pakken. Gewoon aanbrengen in nat of vochtig haar, brushen (bij mij beperkt dit zich tot ondersteboven hangen met mijn haar in een diffuser, maar wie minder motorisch gestoord is kan dus aan de slag met borstel en föhn) en mijn haar valt mooi maar natuurlijk. Extra volume, hold, maar het ziet er niet uit alsof ik product gebruikt heb. Zo voelt het ook niet, wat ik toch wel belangrijk vind. Wanneer ik overmoedig word en denk “ik gebruik lekker niets, mijn haar is fab an sich!” ziet het er toch wel weer een stuk triester uit. Dus kort: voor dat je ne sais quoi voor je haar, tu sais. Deze.


[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

3. Catrice Soft Blossom Nail Lacquer

Ik heb de kleur 010 Tulips R Better Than One. De flesjes vielen mij op in de winkel en ik nam deze rozig paarse / paarsig roze lilatint mee. 50% voor de kleur en 50% voor de verpakking. Plus hella cheap (€3). De bloemengeur isss… wel, het blijft nagellak gemengd met iets dat vaaglijk zou kunnen doorgaan als een op bloemen geïnspireerd chemisch geurtje. Word ik er blij van? Meh. Is de satijnmatte finish – wederom: het moet ons doen denken aan bloemblaadjes, lieve lezer – de moeite? Meh. Top coat erover en die twee aspecten vallen toch weg. Wat overblijft is wél een heel mooi kleurtje voor heel weinig geld. Dus die €3 kon slechter gespendeerd. :)

4. Catrice Lip Cushion

Ik hou heel erg van de Lancôme Juicy Shakers en verwachtte iets vergelijkbaar van de budget (€5) Catrice Lip Cushion die avocado-olie in de formule heeft. Helaas voelt het, in groot contrast met de Lancôme hit, écht wel aan als een gloss. Ziet er ook zo uit, maar omdat je het product aanbrengt door het met de grote ronde sponsapplicator (waar de gloss doorheen sijpelt) op de lippen te deppen, krijg je een mooie glossy, subtiel gepigmenteerde lip. Ziet er frish en jong uit. Fijn en zacht om aan te brengen. Plakt wel, maar ach. Ik heb de kleur 060 What Happens After Midnight. Helemaal niet zo donker als ik had verwacht (/gehoopt).


5. Sisleÿa Integral Anti-age Extra-riche (o.a. bij Ici Paris XL, €338,50)

Van budget naar high-end. Want zo denk ik wel dat ik deze crème van een dikke driehonderd (€338,50) euro mag noemen. Werd eveneens rond deze tijd vorig jaar gelanceerd en het duurde even voor ik aan de pot begon. Ondertussen ben ik hem dus al even aan het smeren en hij is wel lekker. Hij voorziet de huid van the usual anti-age toeters en bellen, maar slaagt er in om mij het gevoel te geven dat ik vooral een damn fine dagcrème aan het smeren ben: voelt niet té rijk, juist goed; de geur is prominent aanwezig bij het aanbrengen, maar het parfum ruikt natuurlijk; de pot is tegelijkertijd minimalistisch en openlijk luxueus. Mijn huid voelt zacht, stevig en ziet er goed uit. Ik voel niet de nood nog veel anders te smeren, en dat is wel fijn, door mijn lange geschiedenis van vele potjes en tubes verlang ik momenteel echt naar een eenvoudige, minimalitische routine. Deze crème doet zoveel tegelijkertijd – met resultaat – dat ik zelf niet meer moet puzzelen. Of ik er de driehonderd-plus voor zou ophoesten als ik deze pot niet had gekregen om te testen? Highly unlikely. Of ik dat in de toekomst zou doen? Misschien over vijf jaar, misschien over tien.

6. Dior Poison Girl Eau de Toilette (€67 / 50ml)

Ik ben bezig met een uitgebreidere blogpost over deze nieuwe van Dior (waarin ik dieper in de geschiedenis van het parfum duik en één en ander probeer te plaatsen in een breder, sociologisch kader) dus ik wil niet te veel vertellen uit schrik mezelf straks te blijven herhalen. Then again, het zou niet de eerste blogpost zijn waar ik aan begin maar die nooit gepubliceerd wordt wegens geen tijd meer / niet tevereden meer / pure faalangst. In ieder geval! De zoete, verleidelijke geur van het Dior Poison Girl eau de toilette is nieuw en het vermelden waard. Een geur waarvan ik het niet zo heel erg vind dat elke vriendin waar ik die avond iets mee ga drinken dezelfde draagt. De band of girls vibe die Poison Girl edt teweeg brengt (“Oh, die is zo lekker, ik draag hem ook!”, “Super parfum, ik herkende hem meteen bij jou, ik heb hem ook aan!”) heeft iets heel 2017,  maar daarover later (allicht) meer.

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

7. Dior Lip Sugar Scrub

Een suikerscrub voor de lippen in combinatie met mijn geliefde Dior lip glow, what’s not to love? De bekende roze huls kreeg een matte finish om hem niet te verwarren met de originele Lip Glow. Eenvoudig concept, luxe uitvoering, dikke like. P.S. Heeft iemand de Berry lip glow al geprobeerd? Die roept mijn naam, ik weet niet hoelang ik nog stand houd… *-*

8. Dior Addict Lacquer Stick

Nieuw in de parfumerie en nieuw op mijn bureau, dus nog geen ervaring mee. Ik kijk er wel naar uit deze shiny sticks over mijn lippen te halen en te zien wat het geeft: is die lak finish wel iets voor mij? Hoe comfy is hij op de lippen? Uiteraard doe ik één dezer het nodige en breng jullie op de hoogte van mijn bevindingen. (Ondertussen sharing is caring, dus vertel me jouw ervaring?)


9. BE Creative Baked Highlighter (€18)

Deze highlighter van het Belgische BE Creative rolde binnen vlak voor valentijn. Het eerste wat me opviel aan deze Baked Highlighter in 001 Mirage is hoe mooi (en heerlijk robuust) de verpakking is: een matte zwart rond doosje waar je het  vergrootglas-achtige deksel af kan draaien. Vanbinnen zit een hele grote, gebakken highlighter met marmer-effect. Het poeder an sich is minstens even mooi. Een mooi uitgebalanceerd goud: niet te glitterig, niet te geel, heel goed gepigmenteerd en ook verkrijgbaar in 002 Allure (roze goud). Als je ze te pakken krijgt, that is. Deze babies zijn limited edition, een hit en de laatste keer dat ik checkte uitverkocht op de website van Ici Paris XL…

10. Dr. Hauschka Colour Correcting Powder

Een nieuw kleurcorrigerend poeder dat meteen ook in de nieuwe Dr. Hauschka verpakking huist. Egaliseert en verheldert de teint, matifieert maar reflecteert nog genoeg licht om niet te poederig te ogen. Fijn, basic poeder om bij de hand te hebben en te houden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

4 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 jaar ago

  Oh, zoveel leuke producten!! Benieuwd vooral naar het Shiseido serum! Maar ook die dior lipproducten zien er super uit!

 2. 5 jaar ago

  @ Chiara: Waarschijnlijk de reden dat hij mij dan weer meer trekt, amber ligt mij meestal niet. Doe mij maar snoeperig. *-* & Omg, JA! Ook zo benieuwd naar! :D

 3. Chiara
  5 jaar ago

  Goeie lijst! Lip glow is echt de beste lippenbalsem aller tijden!
  De edt laat ik links liggen. De edp ruikt heerlijk (scones met abrikozenmarmelade) maar bij de edt mis ik toch die amberachtige basis die het allemaal niet té snoeperig maakt.
  Ik ben zelf heel benieuwd naar de matte versies van de Lancôme Juicy Shakers die binnenkort zouden verschijnen!