Menu & Search
10 lipsticks met rode wijn tint

10 lipsticks met rode wijn tint

De tien tinten rode merlot op mijn vanity vandaag.


img_9265

Rodewijntinten zijn ontegensprekelijk mijn favoriete en meest gedragen lipstick-kleur du jour. De kleur is een typische ‘najaarstrend’ maar in feite – correct me if I’m wrong – al jarenlang een solide go-to kleur, een klassieker die altijd wel érgens haar plaats zal hebben in najaarslooks. Ik deel vandaag 10 van mijn meest gedragen wijnkleurige lipsticks.

Mijn favorieten van ’t moment beginnen bij een natuurlijk wijnrood dat mijn van nature bijna kleurloze lippen een gezonde, diepe tint rood kleurt. Niet toevallig van merken die bekend staan om hun natuurlijke aanpak: Aveda (Nourish-mint Smoothing Lip Colour in 950 Carnelian) en Jane Iredale (Play On Lip Crayon in Naughty). De twee recent gelanceerde liquid formules die die lippen stainen (lees: de pigmenten penetreren de huid en doordringen ze met een waas van kleur die je niet weg wast) nadat de lipstick verdwenen is, zijn de classy Rouge Allure Ink van Chanel in 154 Expérimenté en het glossy Vérnis à Lèvres Vinyl Cream van YSL in 409 Burgundy Vibes. Die laatste is een gloss/lipstick hybride die qua finish & textuur meer aanleunt naar een gloss, maar hecht en dekt als een lipstick. Nog een liquid formule, maar veel paarser: 20 Copenhagen van de hyped up Soft Matte Lip Creams van NYX. De tint is zo diep dat ik Copenhagen niet aanbreng met de doe-foot applicator maar een beetje kleur aanstip en vervolgens in mijn lippen masseer met mijn vinger. De zachte, lightweight formule leent zich daar uitstekend voor, het resultaat is een toned down wine stained lip.

Bovenstaande techniek is er eentje die ik vaak toepas met fellere lipstick. Ik hou van het zachte, vaaglijk messy resultaat. Mooi bij de diepe, dramatische 247 Ultraberry (een Rouge Allure uit de Chanel najaarscollectie), Lipstick Queen Wine Sinner en de Clinique Pop Lip Colour + Primer in 15 Berry Pop en het matte 16 Avant Garde Pop. De Urban Decay Vice Lipstick in Rock Steady Cream is op het randje van te fuchsia voor dit lijstje, maar te mooi om niet te vermelden. Trouwens ideaal om te mengen met de diepere tinten voor een helder, poppy bordeaux.

[hygge_icon icon=”diamond”]
Wat is jouw favoriete wijnkleurige lipstick van het moment?

img_9267_empty

img_9267

*YSL Vérnis à Lévres Vinyl Cream 409 BURGUNDY VIBES

verkoopinfo

Lipstick Queen €26 – o.a. Fin du Jour (Vlaanderenstraat, Gent)
NYX €7,20 – bij NYX (Langemunt, Gent)
Jane Iredale €22 – o.a. Parfuma (Antwerpen), Kroonen & Brown (Brussel), Fin du Jour (Gent)
YSL €35 – bij de parfumerie
Chanel bij de parfumerie (beiden €35)
Aveda €20 – o.a. Aveda Antwerpen (Korte Gasthuisstraat)
Clinique €21 – bij de parfumerie
Urban Decay €19,50 – exclusief bij Ici Paris XL

samples

Save

Save

Save

Save

Save

10 Comments

 1. 5 jaar ago

  @ Angela: Zo leuk om te lezen! :)

 2. Angela
  5 jaar ago

  Merci for tip! Ik heb vorige weekend mijn eerste ‘echt’ rode lippenstift (Sleek MakeUp Night Stop) en was een beetje aan het zoeken hoe ik het moest aanbrengen, ook omdat ik het niet echt gewoon ben om zo een levendig kleurtje aan het hebben. Maar met jouw tip vandaag perfect gelukt!

 3. 5 jaar ago

  @ Katia: Hahaha! Olé!

  @ Mjay & Eisa: Ik zit ook altijd te knoeien met zo’n applicators, haha. Als deformule niet 100% egaal is, valt dat extra op door mijn eigen pigmentloze lippen. Zelfs als ik een strak lijntje wil achteraf, dep ik de kleur in mijn lippen met mijn vinger voor betere hechting/dekking. :)

  @ Elisa: Aha! Die heb ik nog niet. Bedankt voor de tip!

 4. 5 jaar ago

  Heel mooie selectie, zeg.

 5. 5 jaar ago

  Oh, ik wil ze allemaal! Prachtig!

 6. 5 jaar ago

  Handige tip om Copenhagen zo aan te brengen, met de applicator maak ik al snel foutjes! Mijn favo berrykleur du moment is captive van MAC, topkleurtje!

 7. 5 jaar ago

  Copenhagen is idd een hele gehypede kleur maar vind hem ook erg mooi! Super leuke blogpost met dit overzichtje

 8. 5 jaar ago

  Yup. Fan van rode wijn!

 9. 5 jaar ago

  oeff.. dat is zo’n mooie tint :D