Joliette

‘Summer hair’ met L’Occitane

L’Occitane heeft voor zomer 2010 twee producten in het gamma als aanvulling op de gewone haarproducten – deze kleine protection été lijn moet je haar beschermen en herstellen door de combinatie van 5 verzorgende en verfrissende oliën : angelica, lavendel, geranium, mint en eucalyptus. De producten zijn ook geformuleerd met zonnebloemolie voor UV bescherming en extra verzorging.

Pascale Lazrri, hoofd van de afdeling hair care, vertelt: “Essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor in  haarverzorgingsproducten omdat ze de haarvezel goed penetreren, snel werken en de goede eigenschap hebben om op een efficiënte manier het haar te voorzien van natuurlijke voedingsstoffen, die essentieel zijn voor de vitaliteit haar je haar. ”

Joliette testte de mist en het 2-in-1 masker.

Brume Soleil 100 ml – €17


Belooft : Beschermt tegen UV. Houdt de haarkleur levendig en voorkomt dat het haar droog en breekbaar wordt.

Masque Gelée 250 m – €23,50

Belooft: Een 2-n-1 product: een conditioner én masker dat het haar beschermt en herstelt. De kleur wordt optimaal behouden en het haar wordt (terug) glanzender.

pluspunten :
– Ecologische formule én verpakking.
– De producten ogen mooi en zomers.
– De complexe, heerlijk groene geur.
–  Verzorgt zonder het haar te verzwaren.

minpunten :
– Geur kan wat hevig zijn en vloeken met andere geuren (van bv. andere haarproducten).
– De producten zijn niet erg zuinig – je hebt telkens wel wat hoeveelheden nodig.

De producten zijn fijn ingebruik. Verricht geen wonderen, maar werkt gewoon goed en degelijk. De heerlijke geur is een serieus pluspunt. Soms spray ik wat mist over m’n haar als ik de hele dag moet binnen zitten maar naar buiten wil – door de groene geur heb ik dan stiekem het idee dat ik net door een weilandschap of de heide heb gewandeld. Word ik rustig en opgeruimd van, maar krijg tegelijkertijd een energieboost. Aromatherapie!
Het masker dringt goed in het haar en spoelt makkelijk uit. Heb alleen het gevoel dat ik er best veel van nodig heb voor mijn lange haar.

Summer Hair score : 7

Deze producten van L’Occitane variëren van €17 voor de haarmist tot €23,50 voor het masker. Verkrijgbaar bij de L’Occitane boetieks en verkooppunten.
 
 
 

12 comments

 1. Klinkt goed, de geur is ook wel een belangrijk onderdeel voor mij. (no smelly mess, please) Ik zou eerder enkel de spray in huis halen denk ik.

 2. Het masker lijkt mij erg fijn.

 3. Frauke /

  Jammer van de geur, maar klinkt wel fijn verder :D

 4. vrij prijzig voor een product wat niet zuinig is in gebruik, maar het klinkt verder heel goed!

 5. Mhhz, ik ben niet zo voor haarmaskertjes enzo. Conditioner en shampoo lijkt me toch al voldoende? :)

  • Lisha /

   Goh, ik ben wel fan van maskertjes. Ik heb dan ook droog haar … Ik gebruik sowieso een conditioner en meestal ook een leave-in conditioner of -olie. Maar een maskertje eens per week doet ook wonderen voor mijn haar, zeker dames met gekleurd haar kunnen met een cheapo masker hun haarkleur een boost geven.

 6. Angel /

  Jammer van de geur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>