Joliette

Review: Sephora’s Crème Brûlée Body Butter

De gehele Joliette-redactie (lees: Nini & ik, twee giechelige zussen op een shoptripje) stond onlangs alle Sephora Bath & Body geurtjes te besnuffelen. Want dat doen we graag: hop, de dop er af en ruiken. Heel vaak resulteert het in een subtiele “Zus, zus, ruik hier aan! WC-verfrisser much?!” of “Ik geef je €100 als je kan raden wat deze geur moet voorstellen!” maar ook veel “Oh em gee!” en “What de hell?!” Soit, you get the point. Dit doen we trouwens niet alleen bij Sephora hoor, maar ook bij een random supermarkt, de H&M of de Kruidvat. Nini & ik zijn namelijk nogal van de geurtjes*.

Big fun, was dat toen bij Sephora. Maar zowel zus als Yours Truly kozen uiteindelijk een lekker productje uit met een delish geur die ons heel erg de munchies gaf  – hey, we hadden nog niet gegeten. Nini ging voor een body lotion met chocolade-praliné geur en ik kocht een body butter die heerlijk ruikt naar crème brûlée. En ik zweer het, het is net echte crème brûlée …

De textuur van de body butter is zacht en romig, maar vast genoeg om echt een boter te zijn. De zalig geurende substantie smelt op je huid. Het smeert lekker uit, trekt relatief snel in en laat een heel klein laagje achter op je huid. Hij hydrateert best, maar ik heb de indruk dat het effect oppervlakkiger is dan dat van de Body Butter van The Body Shop (dat is dan ook mijn Holy Grail onder de body butters). Dus deze Sephora Body Butter kies je best niet voor z’n goede werking – hoewel hij z’n werk ok doet – maar wél voor de yum geur en het luxueuze gevoel op je huid.

pluspunten:
– de geur is relatief complex en blijft lang
– de butter smelt op je huid
– mooie verpakking

minpunten:
– hydrateert eerder oppervlakkig

prijs/kwaliteit: ok

conclusie: Een heerlijke body butter voor een zachte, geparfumeerde huid. Want je weet maar nooit wanneer je jezelf wil opdienen als toetje, natuurlijk!

Deze Sephora Body Butter Crème Brûlée kost €9,99 en is verkrijgbaar bij Sephora in de V&D, Nederland. Check hier voor adressen!

* On a brighter note: je kan ons ook regelmatig vinden bij de parfumerie. De kreten zijn dan net iets enthousiaster.

 
 
 

25 comments

 1. Ziet er uit als een heerlijke butter.

 2. Sien /

  Ziet er een fijne butter uit! Maar dat hij goed hydrateert is wel belangrijk voor mij, dus blijf ik bij die van the body shop ;-)

 3. Amber /

  Ziet er goed uit! :D

 4. Esmay /

  Ziet er goed uit! :D
  Maar helaas zit er geen Sephora bij mij in de buurt, dus blijf ik wel lekker bij mijn heerlijke TBS Body Butters. :D!

 5. Frauke /

  Klinkt erg lekker! Maar er zit in mijn buurt ook geen sephora :)

 6. strietje /

  Mmm… ik ben verzot op crème brûlée!

 7. Lijkt me echt heeeeeeerlijk! :love:

 8. Lee; /

  Hmm, dat zal vast lekker ruiken!

 9. Haha, dat sniffen komt me zo bekend voor. Ik vraag me alleen af of ik helemaal naar Crème Brûlée zou willen ruiken, hihi ^^

 10. Het ziet er ook wel lekker uit in het potje… nu ben ik benieuwd naar de geur!

 11. Jessica /

  Ziet er mooi uit,
  maar waarschijnlijk kan ik de geur weer niet verdragen.

 12. Jessica /

  Kan Nini ook een review van de hare maken?
  Ik zou er wel eens een foto van willen zien.

  • Lisha /

   Goed idee! Binnenkort schrijven we daar ook een artikeltje over :) Thx voor de inspiratie!

 13. Loeder /

  Ohh dit ziet er erg goed uit!
  Ben gek op creme brulee dus alleen al voor de naam wil deze hihi

 14. Elien /

  Oh nom! Ik denk dat ik me niet zou kunnen inhouden om eens een likje te proeven haha XD

  • Lisha /

   Whahahah, heb ik ook al echt élke keer willen doen! Het ziet er namelijk ook uit als dessert! Romig en zacht en het smelt op m’n huid … Heerlijk. Damnit, waar ligt m’n pot? *zoekt*

 15. Hanne /

  Dat is nog een goede vervanger bij een dieet :p

  • Lisha /

   Word! Hoewel ik er stiekem altijd wel trek van krijg :lick:

 16. Ziet er super uit! En net creme brulee, haha :D

 17. Lija /

  Haha, heel herkenbaar. Ik gil ook wat af in winkels. Zelfs zo erg dat het personeel altijd verbaasd mijn kant op kijkt: ‘psycho-alert!’.

  • Lisha /

   Lol! Wat herkenbaar, Lija! ;D

 18. hmmm krijg er trek van! haha

 19. Klinkt best ok eigenlijk. Ik heb deze wel eens in mijn handen gehad maar dacht altijd dat het chemische rotzooi zou zijn.

 20. Elisa /

  Dit product gilt: ‘Koop mij!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>