Joliette

Review: Kevin Murphy Color Bug

Soms kom je een product tegen waarvan je denkt: dit ga ik ZO geweldig vinden! Alzo verwachtte ik de wereld – ach, toch zoiets – van de Color Bugs van Kevin Murphy. Een dip-dye voor je haar die je d’r zo weer kan uitwassen? YES PLEASE! Dus toen ik er bij toeval tegenkwam bij Hair by Van Loenhout popte ik er eentje in mijn shoptas. Kon niet wachten om hem uit te proberen. Plan A: haar kleuren en uitgaan. Gelukkig kwam daar plan B: op een relax avondje thuis eerst een keertje uitproberen. Laat ik je even uitleggen waarom …

De oranjeroze Color Bug in mijn haar. Looks pretty, nee?

First things first. Wat zijn de Color Bugs eigenlijk? Gewoon een samengeperst poeder – zoals oogschaduw, quoi – dat je over je haren strijkt voor kleur. Daar begint het probleem. Ik vind dit ding namelijk compleet onhandig om mee over mijn haren te gaan. Het resultaat zijn neon-oranje handen en een beetje poeder op mijn lokken én een dikke twintig minuten werk. Boe.

Oogschaduw voor je haar. (Al heftig gebruikt. Kon niet wachten op daglicht voor een foto de eerste keer.)

Stap 2: fixeren! Je sprayt er haarspray over. Hetgeen je haar stijf en icky maakt, dus sowieso al een dikke vette #nolike. Borstelde ik de lak ‘los’, kwam de kleur er af en had ik een neon oranje borstel en flauw haar. (Zie bewijsstukken a en b.)  Komt daar bij dat het éigenlijk helemaal niet fixeert. De kleur gaat nog steeds af op je kleren. (Zie bewijsstuk c.)

uitgeborsteld

buh-bye truitje …

conclusie

Of ik fan ben van de Color Bugs? Ha! Really?! Leuk voor de catwalk & photoshoots, maar wat mij betreft een no-no voor real life. Wegens compleet onhandig. Zo’n dip dye echter, I like. Bestaat er geen soortgelijk product dat wél werkt, hm?

verkrijgbaar
Kevin Murphy verkooppunten en on-line bij o.a. MissLipgloss

prijs
Zo’n €20.

 
 
 

23 comments

 1. Hmm niet handig dus. Met krijtjes gaat het ook :p blijft dan wel niet zo heel erg lang zitten.

 2. Het lijkt mij echt helemaal niks! Toeval trouwens, da’s mijn borstel, haha :D

 3. Echt jammer dat het geen gebruiksvriendelijk product is. Het staat je wel heeeel erg tof trouwens!

 4. Hmz, ik denk dat we dit craptastic kunnen noemen..Ik denk trouwens dat dip dye enkel staat bij meiden met stijl haar. Ik zie het me nog niet doen met mijn weelderige krullebos :oeps: De eerste foto’s waren top, de volgende niet zo :grijns:

 5. Selina /

  Nog best duur voor zulke crap kwaliteit! Het staat je wel goed :yey:

 6. Lien /

  Echt jammer dat ze zo afgaan! En dan voor zo’n prijs… Amai.

 7. Hè wat jammer, had er op andere blogs wel goede dingen over gehoord. Nuja, goed dat je me van een miskoop hebt weerhouden, thnx!;)

  Liefs

  xoxo

 8. heel erg voor je van dat truitje :(

 9. Niets voor mij! Je ziet er maar beteuterd uit op die derde foto, dus dat zegt genoeg.

 10. Blij dat ik hem niet heb gekocht! Vind het zo leuk staan maar zonde voor je kleren!
  Liefs

 11. Esmay /

  Toch wel jammer dat het niets is! Het had zo’n leuk idee kunnen zijn!
  En dat oranje staat je wel erg goed :D

 12. Ik vind ze ook vreselijk. Gelukkig heb ik het uit mijn kleren gekregen.

 13. Kelly /

  Het staat je wel echt prachtig hoor!
  Maar t zijn inderdaad onhandige dingen, jammet dat ze zo afgeven..

 14. petra /

  Staat je leuk, maar ik had ook meer verwacht :/

 15. Sofie /

  Ik probeerde onlangs de roze variant, en daar was ik al even ‘tevreden’ over :( jammer want het had zo mooi kunnen zijn…

 16. Tess /

  Aah jammer dit! Vind het er heel leuk uitzien, maar idd jammer dat het zo afgeeft..

 17. Dat is al de tweede keer een negatieve review, ik ga er vanaf blijven :D

 18. Inge /

  Wel veel geld voor zo een dingetje!
  Zeker als het dan nog niet goed werkt :s
  Ik vond wel al dat de verpakking er totaal niet handig uitzag, hierbij dus ook bewezen.

  Jammer, want het zag er wel goed uit

 19. Nicole /

  wat jammer dat ze zo slecht werken..

 20. dirk /

  Color.Bugs worden gebruikt op verschillende grote catwalks, photoshoots etc, zonder enig probleem verpulveren op de exclusieve collectiestukken, maar … alleen als ze correct gebruikt worden, zoals met alles in het leven.
  Gebruik een stylingcreme als basis en je voorkomt gegarandeerd verpulveren, meteen heb je ook een beter contrast.
  Heel handig is de website Kevinmurphy.com.au, onderaan vind je verschillende podcasts met tips&tricks voor een correct gebruik en advies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>