Joliette

L’Oréal Solar Expertise beschermende olie (+ quick review)

Je kent het misschien wel, zo’n zonne-olie. Het doet je huid mooi glanzen, accentueert je bruine kleurtje en diegenen die het gebruiken doen dat vooral om snel een diepe bruine kleur te krijgen. Waarom niet iedereen massaal aan de zonne-olie gaat? Tja, het heeft meestal een impressive SPF van … 5. Niet bijster veel bescherming dus – net zo goed als helemaal niets smeren. Nu, de Laboratoria L’Oréal zijn er als eerste in geslaagd een formule op oliebasis met hoge beschermingsfactor SPF 30 te creëren dankzij een volkomen nieuwe gepatenteerde polymeer.

Zo worden de voordelen van een olie gecombineerd met veilig zonnen. L’Oréal belooft dat deze beschermende olie je een stralende huid geeft terwijl het ze beschermt. De olie zou niet vet zijn en waterbestendig. Klinkt niet slecht, quoi. Ik testte het voor jullie :

r e v i e w

De afgelopen dagen was het lekker warm dus heb ik de beschermende olie uitgebreid kunnen testen. Het eerste wat opvalt is de lekkere geur van het product! De olie heeft een complex parfum meegekregen dat deze lekkere geur verklaart. L’Oréal beschrijft de geur zo :

topnoten  van perzik, abrikoos en pruim
hartnoten van amandelbloesems, heliotroop, lotus en wateriris
basisnoten van benzoë met amber en muskustinten, sandelamandel, vanille

Heel sensueel en hij blijft lang hangen maar het is geen walm ofzo. Fijn. De olie aanbrengen met de spray is handig, al wordt het op de duur lastig omdat de fles vettig wordt van je eigen handen waarmee je de olie uitsmeert. De huid van de plekken die je insmeert met het spul worden mooi glanzend en een eventueel bruin kleurtje wordt geaccentueerd. Maar dan de echte test : de zon in! Met een normale zonne-olie ben ik in no time verbrand. Niet met deze factor 30 – ik bruin goed mijn huid voelt zacht aan, ook na de zonnesessie. Klein nadeel als je er niet van houdt (maar dan raad ik natuurlijk ook geen olie aan) : de olie legt een laagje op je huid om die de doen blinken, maar dat impliceert natuurlijk dat je een het product voelt zitten. Het dringt dus niet helemaal in je huid. Tip : niet te kwistig zijn met het product, en dan valt het nog wel mee.

Ik hou van deze olie! Al is het in sommige situaties handiger om iets te smeren dat niet blinkt en sneller intrekt, maar als het even kan dan gebruik ik liever dit. Voelt fijn aan, doet goed z’n werk en … ik voel me er net een tikkeltje sexier mee, haha 😉

pluspunten
– de geur
– makkelijk in gebruik (spray)
– fijn om aan te brengen
– mooi op de huid
– aangenaam, zacht gevoel

minpunten
– dringt niet 100% in (het is dan ook een olie)
– niet de meest ideale combinatie met een zandstrand

conclusie : Een product dat je zou gebruiken om je gebruinde huid te accentueren, maar dat bovendien ook beschermd. Het vervangt niet de oude vertrouwde melk, maar biedt een leuk alternatief en kan voor bepaalde situaties echt heel mooi zijn.

De olie is beschikbaar in drie gradaties : met een SPF 15, een SPF 20 en tenslotte de variänt die ik testte : SPF 30

De beschermende olie kost €13,99 voor SPF 15, €14,99 voor SPF 20 en €15,99 voor SPF 30 (adviesprijzen)
 
 
 

19 comments

 1. Amber /

  Klinkt goed! Ik heb een aantal producten die je sneller bruin laten worden maar idd zonder bescherming, waardoor ik er dus alsnog niks mee kan eigenlijk. Jammer van het vettige laagje, maar goed, daar is ook wel overheen te komen natuurlijk. XD
  .-= CommentLuv link : Review: Nivea Happy Time Body Lotion =-.

 2. Lee; /

  Wat handig dat daar nu ook zo’n hoge zonnefactor inzit 😀

 3. Lien /

  Ik gebruik over het algemeen SPF 10. Dat is voldoende voor mij. Dan verbrand ik niet, maar bruin ik toch nog redelijk snel. :) Die met SPF 15 kan ik misschien wel nog eens proberen. Ik heb in de zomer echt een zwak voor een bruine huid! 😀 Hoe bruiner, hoe beter. :)

 4. kims /

  Klinkt goed, al ben ik meer benieuwd naar de geur dan naar wat ‘t product zelf doet :-) want ik gebruik ‘t liefst zonnemelk.

 5. Elisa /

  Klinkt opzich goed, maar voor mij is de beschermingsfactor toch echt te laag. Ik heb namelijk sowieso factor 50 nodig in de zomer. No option for me dus, jammer.
  Had hem namelijk graag willen proberen!

 6. deze ga ik sowieso kopen, gebruikte hem altijd al maar vroeger was deze met een schroefdop en groot gat, spray is veel fijner! xx

 7. Andrea /

  Jammer dat ze niet iets van 50 hebben maar inderdaad mooi om een mooi gebruinde huid te accentueren
  je hoeft niet perse naar de strand te gaan om het te dragen vind ik, je kan het makkelijk in je armen
  en benen dragen ook decolleté als je bijvoorbeeld door de stad loopt met je zomer kleren

 8. Eva! /

  ik hou het bij normale zonnebrand.

 9. Maaike /

  Ik heb de regular solar expertise net opgemaakt ^^ Misschien wordt dit wel m’n volgende ^^

 10. Soesja /

  Goede, duidelijke review! Dat zijn die van jou altijd trouwens, erg fijn om te lezen. Dit product klinkt erg fijn!

 11. Rani /

  Leuke review! Ga ’em misschien kopen (:
  Kusjes

 12. Oh, dat klinkt goed! Ik moet me normaal ook gek smeren, en dan verbrand ik nog :s Misschien deze nog eens meenemen als ze bij het Kruidvat weer een actie hebben :)

 13. Goede review! Ik vertrek volgende week op vakantie en moet toch nog een aantal zonneproducten gaan halen :yes:

 14. wat handig! gelukkig verbrand ik niet zo snel dus ik heb genoeg aan de zonne-olie met factor 5 :)

 15. Pingback: Behind the scenes: testing time

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>