Joliette

Ciaté Caviar Manicure

Het is meer dan ooit ijsjesweer, tijd voor een matchy candy-sprinkeled mani! Daarvoor leende ik afgelopen zaterdag de Ciaté Caviar Manicure kit van de zus – geshopt in London, FYI. Omdat ik naar aanleiding van mijn tweet + instagram foto zoveel vragen kreeg: een blogpost over mijn caviar avontuurtje.

De kit bestaat uit een nagellak (Milkshake, een gewone Ciaté lak), een flesje metallic pareltjes die veel weg hebben van discobollekes (je weet wel, van het soort dat je op je ijsje sprinkelt), een mini trechter en een plastiek bakje. Allemaal tools die het supermakkelijk maken de manicure thuis zelf te doen. Zo werkt het:

1: Begin zoals altijd met een basecoat en breng alvast de eerste laag van de basiskleur – in dit geval Milkshake - aan.
2 : Breng de tweede laag aan op de eerste vinger die je wil sprinkelen.
3: Nu de lak nog goed nat is mik je, met het flesje pareltjes en boven het plastiek opvangbakje, de ‘caviar’ op die nagel.
4: Duw de parels goed stevig in de lak en nettoyeer de randjes.
5: Herhaal stap 2, 3 en 4 voor de andere nagels en laat alles 20 minuutjes drogen. (Was al ok na amper 10 minuten, maar just in case!)
6: Doe de pareltjes die in het opvangbakje gevallen zijn terug in het flesje aan de hand van het trechtertje. (4 x ‘tje – eat that, kleuterleidsters!)

Ik vond het makkelijk om te doen en het effect was meteen goed. Dus whoop! Fijne kit.

Jullie grote vraag was echter vooral: blijft dat lang zitten?! Wel, laat ons zeggen dat het een dag mooi is. Deze foto maakte ik op het einde van de dag. Vooral op mijn duim waren er pareltjes afgerolt – ok ok ok ik had zitten prutsen, maar da’s zo leukkkk! – en degenen die het einde van de dag haalden hadden hun kleur voor een groot deel verloren. Laat ‘s avonds heb ik ze er af gehaald met nagellakremover. De eerste nagel ging moeizaam, maar eens er korreltjes op je watje zitten komt de rest er zo af.
Of ik het nog een keer doe? JA! Ik wil meer kleuren. Lijkt me kick-ass in zwart en wit zal ook wel een mooi effect hebben. Transparant rode pareltjes op een rode jelly lak of NEON! Bestaan die überhaupt? #fingerscrossed

 
 
 

25 comments

 1. Manon /

  Wat zit dit er super leuk en speels uit! Me wants :bloos: :love:

 2. ik heb al van anderen ook gehoord dat de parels er snel afvallen :(

 3. Lisa /

  Het ziet er erg leuk uit!

 4. Wel jammer dat ze er snel afgaan, maar ik verander meestal om de dag met een kleur.

 5. Een heel leuk concept, maar ik las op een andere blog ook al dat de houdbaarheid niet zo schitterend is. Ergens logisch ook, maar wel jammer.

 6. Het is wel erg leuk! Maar het lijkt me wel vervelend dat het er zo snel weer af gaat!
  Liefs

 7. Helen /

  Hm nee ik vind het idee niet zo omdat de houdbaarheid van balletjes op je nagels gewoon niet heel erg lang is. Wel vind ik Milkshake erg mooi!

 8. Ze zien er inderdaad uit als die snoepjes die je op je ijsje kan laten doen :)
  Vind het erg cool om te zien, maar denk niet dat ik er mij zelf aan zou wagen. Ik denk dat de helft ervan tussen mijn toetsenbord zou vallen :)

  • Lisha /

   Je moet dat niet boven uw toetsenbord doen eh Stamatia, destructieve. :p

 9. Maaike /

  Zo van die bolletjes kan je denk ik gewoon online vinden. Degene die mijn gelnagels zet (allez, ik bedoel: dat mens bij wie ik al drie keer geweest ben) heeft er zo potjes vol van in verschillende kleuren.

 10. Lien /

  Ziet er héél leuk uit! :) Maar zou er ofwel aan zitten prutsen ofwel ‘schrik’ hebben dat ze er allemaal afgaan. :P

 11. Ik vond het er leuk uit zien maar vrees dat het niets voor mij zou zijn vanwege mijn onhandigheid. Ik zie de bolletjes hier zo al door de lucht vliegen.

 12. Hm, het leuke aan nagellak vind ik juist dat het er langer op zit dan make-up en je het dus niet elke dag opnieuw moet doen. Maar dit vind ik wel heel mooi en zeker in zwart of wit… Ik twijfel haha :p

 13. Kim /

  Voor een feestje zou ik het wel eens dragen maar lijkt me niet praktisch in het werkleven

 14. ik ken dat, mijn diamanten nagel heeft het ook niet lang uitgehouden! mijn vriendin zei het nog: kan niet garanderen dat dat er lang gaat blijven opzitten! hou wel van het effect vd bolletjes. perfect inspiratie voor mijn volgende nails

 15. Esmay /

  Dit kan je ook prima zelf doen met van die microbeads he! Dan heb je die beads in allerlei kleuren voor maar ‘n paar euro / dollar ( ebay ofzo ), kun je ook nog ‘s heeel vaak afwisselen :)
  Ik vind ‘t verrrry cute. :love:

 16. Yv /

  Suuuuuuuuper cute!! Me wants.

  Heb je al geprobeerd met een topcoat of ie langer blijft zitten? Het lijkt me dat dan de kleur langer op de bolletjes blijft zitten, en de bolletjes beter hechten?

 17. Wow! Echt heel leuk!!!
  *jaloers*

  Xxx

 18. Super effect, in neon zou het inderdaad ook cool zijn! En ja, ik zou er ook aan zitten prutsen, for sure ^^

 19. Inge /

  ziet er echt zalig uit! ik wil het ook wel eens proberen!

 20. Zo leuk!
  Hoe duur is het setje dan?
  X

 21. Kylie /

  Wauw! Ziet er echt heel tof uit!

  Liefs

 22. Kelly /

  Supermooi! Nu ga ik waarschijnlijk toch wel die zwarte set eens kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>